Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ρεσιτάλ μουσικής δωματίου

Έργα για φλάουτο, κλαρινέτο και πιάνο σε διάφορους συνδυασμούς θα παρουσιάσουν το Σάββατο 1η Φλεβάρη, τρεις εξαίρετοι μουσικοί, στις Σταγιάτες. Η Ελευθερία Φραγκουδάκη (φλάουτο), ο Στέλιος Κοτρώτσιος (κλαρινέτο) και η Κάτια Τζιουμάκη (πιάνο), θα ερμηνεύσουν έργα των Malcom Arnold, Leo Weiner, Mariano Obiols, Philippe Gaubert, J.S. Bach και Armando Ghidoni, για φλάουτο και πιάνο, για κλαρινέτο και πιάνο και για τρίο φλάουτο, κλαρινέτο και πιάνο.
Την 1η Φλεβάρη, στις 19.30 στο Παλιό Δημοτικό Σχολείο Σταγιατών.
Είσοδος Ελεύθερη 


ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΦΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ
Η Ελευθερία Φραγκουδάκη γεννήθηκε στον Βόλο το 1975.Ξεκινά τις σπουδές της στο φλάουτο στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου με καθηγήτρια την Ιφιγένεια Σπηλιοτοπούλου. Με την ίδια καθηγήτρια συνεχίζει στο ωδείο Αtheneuam ,όπου αποκτά το πτυχίο της .Συνεχίζει στην τάξη της Στέλλας Γαδέδη έως το δίπλωμα, το οποίο αποκτά το 2003 με βαθμό άριστα παμψηφεί.
Παράλληλα με τις σπουδές της, παρακολουθεί σεμινάρια πάνω στην τεχνική του φλάουτου με τους Η. Μακοβει (Καβάλα), W. Bennett (Κοζάνη), P.E. Davies, L. Ruoho, G. Volobuev (Μακρινίτσα), P.L. Graf (Αθήνα), την μουσική παιδαγωγική του Καρλ Όρφ (Α. Σλάβικ),καθώς και τα εργαστήρια στο Χόρτο Πηλίου με τη συμμετοχή στις συμφωνικές ορχήστρες του φεστιβάλ υπό τη διεύθυνση του Γ. Χατζηνίκου.
Στην καλλιτεχνική της πορεία προσμετρά εμφανίσεις ως μουσικός ορχήστρας και συνόλων (Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Βόλου, «Παλίντονος Αρμονία» Γιάννη Μαρκόπουλου, Εστία Θεάτρου “Ερινεώς”).Από το 1993 είναι μέλος της Φιλαρμονικής Δήμου Βόλου.
Η επαγγελματική της πορεία στη διδασκαλία φλάουτου ξεκινά το 2000 στο Ωδείο Νέας Μάκρης Αττικής. Συνεχίζει το 2002 στο Ωδείο Γκουλέτσου στη Λάρισα, Δημοτικό Ωδείο Λαμίας (2004-2011), Μουσικό Σχολείο Βόλου (2004-2008), Μουσικό Σχολείο Αμύνταιου (2010-2011), ενώ το 2005 ξεκινά την τάξη της στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου όπου εργάζεται μέχρι σήμερα εξακολουθώντας με τον ίδιο ζήλο και αφοσίωση τη διδασκαλία στην τέχνη του φλάουτου.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΟΤΡΩΤΣΙΟΣ
Γεννήθηκε στη Λάρισα το 1974. Σε ηλικία 12 ετών άρχισε κλαρινέτο και το 1995 αποφοίτησε με δίπλωμα με άριστα παμψηφεί από την τάξη του Κοσμά Παπαδόπουλου στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων κλαρινέτου με τους P. RADEV, A. POPA, M. LETHIEC, Σ. ΜΟΥΡΙΚΗ, Γ. ΒΟΛΟΜΠΟΥΓΙΕΦ, καθώς και μουσικής δωματίου με τους Γ. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟ, Ε. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ, Μ. SCHILER κ.ά. Έχει δώσει ατομικά ρεσιτάλ και συνεργάστηκε με σύνολα μουσικής δωματίου σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας. Είναι μέλος των συνόλων «Ενωδεία», «Αντιθέσεις», «Ο ήχος ως έχει» όπως επίσης είναι τακτικό μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Λάρισας και της Φιλαρμονικής του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας. Επί σειρά ετών δίδαξε σε διάφορα ωδεία και μουσικά σχολεία. Από το 1997 είναι καθηγητής της τάξης κλαρινέτου του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.

ΚΑΤΙΑ ΤΖΙΟΥΜΑΚΗ
Η Κάτια Τζιουμάκη γεννήθηκε στον Βόλο. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στο Εθνικό και στο Ελληνικό Ωδείο στην Αθήνα σε ηλικία επτά ετών και κατόπιν στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου, απ' όπου αποφοίτησε με Δίπλωμα με Α΄ βραβείο το 1999. Είναι επίσης διπλωματούχος κλασσικού τραγουδιού, πτυχιούχος ανώτερων θεωρητικών και έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια με διακεκριμένους μουσικούς πάνω στο πιάνο, τραγούδι, διεύθυνση ορχήστρας, το μουσικό θέατρο κ.α.
Από το 2001 έως το 2010 σπούδασε στο Παρίσι στην École Normale, όπου απέκτησε ανώτατο δίπλωμα πιάνου και ανώτατο δίπλωμα μουσικής δωματίου, στο πανεπιστήμιο Paris VIII όπου πήρε πτυχίο μουσικολογίας και στη Σορβόννη (Paris IV) από όπου πήρε τον τίτλο του Διδάκτορος του τμήματος Μουσικής το 2010. Έχει επίσης σπουδάσει διεύθυνση ορχήστρας στην Ελλάδα και στην École Normale και ήταν μαέστρος της ορχήστρας Val de Marne την περίοδο 2004-2005, καθώς και έχει ολοκληρώσει πανεπιστημιακό μεταπτυχιακό κύκλο πάνω στις επιστήμες της εκπαίδευσης, συγκεκριμένα στη διδακτική της μουσικής.
Έχει εμφανιστεί σε ρεσιτάλ και συναυλίες στην Ελλάδα και στη Γαλλία (Ωδείο Αθηνών, Δημοτικό Ωδείο Βόλου, Φεστιβάλ Χειμωνανθός, Εξωραϊστική Λέσχη Βόλου, Δημαρχείο Ν. Ιωνίας Βόλου, Χόρτο Πηλίου, Θεοξένεια Πορταριάς, Πορφυρογένειο Ίδρυμα, σολίστ με τη συμφωνική ορχήστρα Τσακάλωφ στο Δημοτικό Θέατρο Ιωαννίνων, Αρχοντικό Ζαφειρίου, Θέατρο Παλαιάς Ηλεκτρικής, Πολυχώρος Άξιον Εστί, Πνευματικό Κέντρο Βόλου, στη Cité Universitaire στο Παρίσι, στην École Normale, δύο ατομικά ρεσιτάλ στο Amphithéâtre Richelieu στη Σορβόννη, κ.α.) και έχει συνεργαστεί με έλληνες και ξένους καλλιτέχνες. Το 2013-14 έλαβε μέρος στη θεατρική-μουσική παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου «Οι Φασουλήδες του Κατσιπόρα» του Φ. Γκ. Λόρκα.
Έχει εργαστεί στο Μουσικό Γυμνάσιο Βόλου, τη Δημοτική Σχολή Χορού Βόλου ως συνοδός πιανίστα, στο Δημοτικό Ωδείο Ν. Ιωνίας ως καθηγήτρια πιάνου, συνοδός-correpetiteuse στις τάξεις οργάνων και κλασσικού τραγουδιού, και από το 2010 μέχρι σήμερα στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου-μπαξέ

 Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου-μπαξέ το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Απριλίου, στις Σταγιάτες. Το θέμα που θα μας απασχολήσει φέτος είναι οι αυτόνομες κοινότητες και τα κοινά όπως το νερό και οι δημόσιοι χώροι, τα οποία βάλλονται από τη λαίλαπα της ιδιωτικοποίησης, τόσο σε τοπικό όσο και παγκόσμιο επίπεδο. Σύντομα θα δημοσιευθεί το αναλυτικό πρόγραμμα της γιορτής.

Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου, 29-30/4: Το πρόγραμμα

Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου-μπαξέ Κοινά αγαθά – Ιδιωτικοποιήσεις – Αυτόνομες Κοινότητες Σταγιάτες 29-30 Απριλίου 2023 Στη φετινή γιορτή συζητάμε για τα κοινά αγαθά, το νερό, τους σπόρους, τη γη, τον αέρα, τους δημόσιους χώρους και την επίθεση που δέχονται καθημερινά από τα κέντρα εξουσίας και το κεφάλαιο. Αυτά που ίσως θεωρούνται δεδομένα, δεν είναι και τα κινήματα για τη γη και την ελευθερία μάχονται για την υπεράσπισή τους απέναντι στην επιβολή των κανόνων της αγοράς και την κρατική καταστολή. Ο αγώνας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού, των σπόρων και της γης, ο αγώνας ενάντια στην καύση σκουπιδιών, στις ανεμογεννήτριες και το LNG , συναντώνται και συνομιλούν για να χτίσουμε τις αντιστάσεις μας συλλογικά σε μια κοινωνία με αυτόνομες κοινότητες αγώνα και ελεύθερους ανθρώπους. Το πρόγραμμα της Γιορτής Σάββατο 29/4/23 10:00 Έναρξη γιορτής – διάθεση φυτωρίων 10:30 Εργαστήρι COB φυσική δόμηση και βιοκλιματική αρχιτεκτονική 12:00 Εργαστήρι για πα...

Προβολή του ντοκιμαντέρ του Δ. Κουτσιαμπασάκου "Ο Ηρακλής, ο Αχελώος και η Μεσοχώρα"

  Το ντοκιμαντέρ του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου «Ο Ηρακλής, ο Αχελώος και η Μεσοχώρα» θα προβληθεί στις Σταγιάτες , την Τετάρτη 28 Ιουλίου στις 9:10 το βράδυ. Πρόκειται για μια καταγραφή του έργου του φράγματος του Αχελώου και πώς αυτό επηρεάζει τις ζωές των κατοίκων της Μεσοχώρας, αλλά και τη ζωή του ίδιου του σκηνοθέτη που κατάγεται από την περιοχή. Το ντοκιμαντέρ ξετυλίγει την απίστευτη ιστορία της ομηρίας του χωριού, αλλά και του αξιοθαύμαστου αγώνα των Μεσοχωριτών. "Το χωριό βιώνει μια πολύ άσχημη κατάσταση, εδώ και πολλά χρόνια. Οι κάτοικοι είναι εγκλωβισμένοι, όμηροι στην κυριολεξία, του φράγματος. Τίποτα δεν μπορεί να κινηθεί (να επιδιορθώσουν τα σπίτια τους, να χτίσουν, να επενδύσουν) γιατί πάνω από τα κεφάλια τους είναι κρεμασμένος ο πέλεκυς του φράγματος και του πλημμυρίσματος της περιοχής", λέει ο σκηνοθέτης Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος. Η αγάπη του σκηνοθέτη για τον τόπο καταγωγής του είναι εμφανής σε κάθε πλάνο, αποτυπώνεται με την τρυφερότητα, την ευαισθησία και ...