Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Επιστολή προς τους κατοίκους Σταγιατών

Ανεξάρτητη Πηλιορείτικη Ομάδα Δράσης

Σταγιάτες 28/11/2009

Προς τους κατοίκους Σταγιατών

Κοινοποίηση:

α. Δήμαρχο Πορταριάς

β. Δημοτικό Συμβούλιο Πορταριάς

Αγαπητοί Συγχωριανοί

Λόγω των αμφιβολιών που εκφράζονται τελευταία από αρκετούς κατοίκους του χωριού μας για την ποιότητα του νερού που πίνουμε, πήραμε την πρωτοβουλία να προχωρήσουμε στον μικροβιολογικό και χημικό έλεγχο του νερού, σε εγκεκριμένο εργαστήριο του Βόλου.

Από την ανάλυση των τριών δειγμάτων, αντίγραφα της οποίας έχετε στα χέρια σας, προέκυψε ότι το νερό του χωριού μας είναι πολύ καλό.

Η εμφάνιση δύο (2) εντερόκοκκων ενώ θα έπρεπε να είναι μηδέν (0), στο δείγμα από τη βρύση έξω από το σπίτι της κ. Ράμπου δεν επηρεάζει την πολύ καλή ποιότητα του νερού και όπως μας βεβαίωσαν από το εργαστήριο, πρόκειται για τυχαίο κατά πάσα πιθανότητα γεγονός, που μπορεί να οφείλεται σε σάπια φύλλα ή σε οικόσιτα ή κατοικίδια ζώα που ήπιαν νερό από την κούπα, κλπ.

Σε ένα – ενάμιση μήνα θα πάρουμε δείγμα από την ίδια βρύση για να το αναλύσουμε στο ίδιο εργαστήριο. Ωστόσο σε περίπτωση που ο Δήμος Πορταριάς συμπεριλάβει στις αναλύσεις που υποχρεούται να κάνει και δείγμα από τη βρύση αυτή, θα ήταν χρήσιμο να συγκρίνουμε τα αποτελέσματα.

Επίσης προχωρήσαμε σε συμφωνία με το συγκεκριμένο εργαστήριο για την εξέταση τεσσάρων (4) δειγμάτων ετησίως στο κόστος των 90 Ευρώ, στο οποίο πιστεύουμε ότι όλοι πρέπει να συμβάλλουν.

Αυτή η προσπάθειά μας δεν υποκαθιστά την υποχρέωση του Δήμου Πορταριάς να κάνει αναλύσεις του πόσιμου νερού του χωριού μας, όπως προβλέπεται από το νόμο (Υ2/2600/2001ΚΥΑ και ΦΕΚ892/Β/2001), ο οποίος προβλέπει και την υποχρέωση του Δήμου να δημοσιοποιεί κάθε φορά τα αποτελέσματα .

Έτσι ζητάμε να δώσει αντίγραφα των τελευταίων αναλύσεων στους εκπροσώπους του χωριού μας στο δημοτικό συμβούλιο και να αναρτηθούν στον πίνακα των ανακοινώσεων στην πλατεία του χωριού μας ώστε να είναι στη διάθεση όλων των κατοίκων.

Με εκτίμηση

Α.Π.Ο.ΔΡΑΣΗΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου, 29-30/4: Το πρόγραμμα

Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου-μπαξέ Κοινά αγαθά – Ιδιωτικοποιήσεις – Αυτόνομες Κοινότητες Σταγιάτες 29-30 Απριλίου 2023 Στη φετινή γιορτή συζητάμε για τα κοινά αγαθά, το νερό, τους σπόρους, τη γη, τον αέρα, τους δημόσιους χώρους και την επίθεση που δέχονται καθημερινά από τα κέντρα εξουσίας και το κεφάλαιο. Αυτά που ίσως θεωρούνται δεδομένα, δεν είναι και τα κινήματα για τη γη και την ελευθερία μάχονται για την υπεράσπισή τους απέναντι στην επιβολή των κανόνων της αγοράς και την κρατική καταστολή. Ο αγώνας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού, των σπόρων και της γης, ο αγώνας ενάντια στην καύση σκουπιδιών, στις ανεμογεννήτριες και το LNG , συναντώνται και συνομιλούν για να χτίσουμε τις αντιστάσεις μας συλλογικά σε μια κοινωνία με αυτόνομες κοινότητες αγώνα και ελεύθερους ανθρώπους. Το πρόγραμμα της Γιορτής Σάββατο 29/4/23 10:00 Έναρξη γιορτής – διάθεση φυτωρίων 10:30 Εργαστήρι COB φυσική δόμηση και βιοκλιματική αρχιτεκτονική 12:00 Εργαστήρι για πα...

Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου-μπαξέ

 Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου-μπαξέ το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Απριλίου, στις Σταγιάτες. Το θέμα που θα μας απασχολήσει φέτος είναι οι αυτόνομες κοινότητες και τα κοινά όπως το νερό και οι δημόσιοι χώροι, τα οποία βάλλονται από τη λαίλαπα της ιδιωτικοποίησης, τόσο σε τοπικό όσο και παγκόσμιο επίπεδο. Σύντομα θα δημοσιευθεί το αναλυτικό πρόγραμμα της γιορτής.

Προβολή του ντοκιμαντέρ του Δ. Κουτσιαμπασάκου "Ο Ηρακλής, ο Αχελώος και η Μεσοχώρα"

  Το ντοκιμαντέρ του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου «Ο Ηρακλής, ο Αχελώος και η Μεσοχώρα» θα προβληθεί στις Σταγιάτες , την Τετάρτη 28 Ιουλίου στις 9:10 το βράδυ. Πρόκειται για μια καταγραφή του έργου του φράγματος του Αχελώου και πώς αυτό επηρεάζει τις ζωές των κατοίκων της Μεσοχώρας, αλλά και τη ζωή του ίδιου του σκηνοθέτη που κατάγεται από την περιοχή. Το ντοκιμαντέρ ξετυλίγει την απίστευτη ιστορία της ομηρίας του χωριού, αλλά και του αξιοθαύμαστου αγώνα των Μεσοχωριτών. "Το χωριό βιώνει μια πολύ άσχημη κατάσταση, εδώ και πολλά χρόνια. Οι κάτοικοι είναι εγκλωβισμένοι, όμηροι στην κυριολεξία, του φράγματος. Τίποτα δεν μπορεί να κινηθεί (να επιδιορθώσουν τα σπίτια τους, να χτίσουν, να επενδύσουν) γιατί πάνω από τα κεφάλια τους είναι κρεμασμένος ο πέλεκυς του φράγματος και του πλημμυρίσματος της περιοχής", λέει ο σκηνοθέτης Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος. Η αγάπη του σκηνοθέτη για τον τόπο καταγωγής του είναι εμφανής σε κάθε πλάνο, αποτυπώνεται με την τρυφερότητα, την ευαισθησία και ...