Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

"Το νερό και οι σπόροι είναι στα χέρια μας"

Το πρόγραμμα της δεύτερης ΓΙΟΡΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΣΠΟΡΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΟΥ ΚΗΠΟΥ - ΜΠΑΞΕ, που θα γίνει στις Σταγιάτες από την Παρασκευή 6 ως την Κυριακή 8 Μαΐου 2011, περιλαμβάνει:

Παρασκευή 6 Μαΐου - απόγευμα
Δημοτικό Σχολείο Σταγιατών : ώρα 19.00
 • Προβολή βίντεο: «Σταγιάτες : "Στη ροή του νερού και του χρόνου"
 • Η σημασία του ενεργού νερού για τη ζωή ( Γ. Κολέμπας)
 • Συζήτηση : Το νερό είναι στα χέρια μας
Σάββατο 7 Μαΐου - πρωί
Μουσείο Σταγιατών : ώρα 10.00 π.μ
 • Κοινοτικός Κήπος – Εργαστήριο οικολογικού μπαξέ (Κ. Ράμπος)
Δημοτικό Σχολείο Σταγιατών : ώρα 11.00 π.μ
 • Περιβαλλοντικό παραμύθι για παιδιά
Κεντρική Πλατεία Σταγιατών : Πρωί έως απόγευμα
 • Έκθεση – παζάρι βιολογικών – παραδοσιακών προϊόντων
Σάββατο 7 Μαΐου – απόγευμα
Κεντρική πλατεία : αναχώρηση για περίπατο : ώρα 17.00 μ.μ.
 • Aνακαλύψτε τα βότανα της περιοχής περπατώντας στα μονοπάτια των Σταγιατών (Γ. Μαγαλιός)
Δημοτικό Σχολείο Σταγιατών : ώρα 19.00 μ.μ

 • Ενημέρωση – συζήτηση : Οι σπόροι είναι στα χέρια μας
Κυριακή 8 Μαΐου – πρωί
Μουσείο Σταγιατών : ώρα 11.00 π.μ.
 • Εργαστήριο κατασκευής πήλινων για παιδιά
Κεντρική Πλατεία Σταγιατών : πρωί έως μεσημέρι
 • Έκθεση – παζάρι βιολογικών και παραδοσιακών προϊόντων
 • Ανταλλαγή σπόρων – φυτών : ώρα 12.00 π.μ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου, 29-30/4: Το πρόγραμμα

Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου-μπαξέ Κοινά αγαθά – Ιδιωτικοποιήσεις – Αυτόνομες Κοινότητες Σταγιάτες 29-30 Απριλίου 2023 Στη φετινή γιορτή συζητάμε για τα κοινά αγαθά, το νερό, τους σπόρους, τη γη, τον αέρα, τους δημόσιους χώρους και την επίθεση που δέχονται καθημερινά από τα κέντρα εξουσίας και το κεφάλαιο. Αυτά που ίσως θεωρούνται δεδομένα, δεν είναι και τα κινήματα για τη γη και την ελευθερία μάχονται για την υπεράσπισή τους απέναντι στην επιβολή των κανόνων της αγοράς και την κρατική καταστολή. Ο αγώνας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού, των σπόρων και της γης, ο αγώνας ενάντια στην καύση σκουπιδιών, στις ανεμογεννήτριες και το LNG , συναντώνται και συνομιλούν για να χτίσουμε τις αντιστάσεις μας συλλογικά σε μια κοινωνία με αυτόνομες κοινότητες αγώνα και ελεύθερους ανθρώπους. Το πρόγραμμα της Γιορτής Σάββατο 29/4/23 10:00 Έναρξη γιορτής – διάθεση φυτωρίων 10:30 Εργαστήρι COB φυσική δόμηση και βιοκλιματική αρχιτεκτονική 12:00 Εργαστήρι για πα

Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου-μπαξέ

 Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου-μπαξέ το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Απριλίου, στις Σταγιάτες. Το θέμα που θα μας απασχολήσει φέτος είναι οι αυτόνομες κοινότητες και τα κοινά όπως το νερό και οι δημόσιοι χώροι, τα οποία βάλλονται από τη λαίλαπα της ιδιωτικοποίησης, τόσο σε τοπικό όσο και παγκόσμιο επίπεδο. Σύντομα θα δημοσιευθεί το αναλυτικό πρόγραμμα της γιορτής.

Κινηματογραφικές Προβολές στις Σταγιάτες

Την Τετάρτη 20 Ιουλίου, στις 9:20μμ, σας περιμένουμε στην αυλή του Κοινοτικού Κέντρου Παράδοσης και Πολιτισμού Σταγιατών για να απολαύσουμε τη γαλλική κωμωδία "Οδός Ανθρωπιάς 8" (8, rue de l'Humanité). Η σκηνοθεσία και το σενάριο είναι του Γάλλου κωμικού Dany Boon, ο οποίος συμπρωταγωνιστεί μαζί με τους Liliane Rovère και Yvan Attal. Η ταινία παίρνει υλικό από τα πρόσφατα lockdown και μας μεταφέρει τη ζωή επτά οικογενειών του Παρισιού που ζουν στην ίδια πολυκατοικία και αναγκάζονται, είτε τους αρέσει είτε όχι, να περάσουν 3 μήνες μαζί. Κι ενώ η πανδημία τους έκλεισε αναγκαστικά στα σπίτια τους και έφερε απογοήτευση και ανεπιθύμητες εντάσεις, υπάρχουν στιγμές που το “μαζί” κρύβει κάτι πολύ ζεστό και όμορφο.