Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κινηματογραφικός Ιούλιος

Ξεκινάνε αυτή την Τετάρτη οι προβολές του Ιουλίου ύστερα από την αναβολή έναρξης την  προηγούμενη Τετάρτη λόγω των κινητοποιήσεων για την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου.

Κάθε Τετάρτη, λοιπόν, του Ιούλη – ξεκλέβουμε και μία από τον Αύγουστο – στις 9:30μμ μαζευόμαστε στο προαύλιο του Μουσείου, κάτω ακριβώς από την πλατεία, για να δούμε ταινίες και να πιούμε τσιπουράκι στο πλαίσιο του 2ου Κινηματογραφικού Ιούλη που οργανώνει η Ανεξάρτητη Πηλιορείτικη Ομάδα Δράσης (Α.Π.Ο.Δράσης). Πρόκειται για ένα χώρο με θέα τον Βόλο και τον Παγασητικό, δίπλα στον κοινοτικό κήπο, στον οποίο για πρώτη φορά κάτοικοι των Σταγιατών καλλιεργούν όλα σχεδόν τα είδη των καλοκαιρινών οπωροκηπευτικών.
Στόχος των εκδηλώσεων είναι η κοινωνική συνεύρεση των Σταγιατιωτών και φίλων του χωριού και του κινηματόγραφου με αφορμή την προβολή ταινιών που διασκεδάζουν αλλά και προβληματίζουν για όσα συμβαίνουν γύρω μας. Δημιουργούμε, δηλαδή, κι εμείς τη δική μας πλατεία μέσα από την οθόνη του κινηματόγραφου.
Για φέτος έχουν επιλεγεί πέντε ταινίες, ελληνικές και ξένες, ενώ την τελευταία Τετάρτη θα προβληθεί και το ντοκιμαντέρ της Α.Π.Ο.Δράσης με τίτλο «Σταγιάτες: στη ροή του νερού και του χρόνου» διάρκειας 40 λεπτών. Πρόκειται για μία καταγραφή της ιδιαίτερης σχέσης των κατοίκων των Σταγιατών με την πηγή της Κρύας Βρύσης στην οποία συμμετέχουν κάτοικοι του χωριού όλων των ηλικιών.
Την Τετάρτη 6 Ιούλη θα προβληθεί η ταινία «Ζητείται Ψεύτης» του Ψαθά στη νέα της εκδοχή σε σκηνοθεσία Ιεροκλή Μιχαηλίδη, που καθρεπτίζει τη σημερινή πολιτική και οικονομική κατάσταση.
Στις 13 Ιούλη θα προβληθεί η ισπανική ταινία «Ακόμα και η βροχή», σε σκηνοθεσία Ισιάρ Μπολαΐν, με θέμα την ιδιωτικοποίηση του νερού στην Κολομβία και την κοινωνική αντίδραση των κατοίκων αυτής της χώρας.
Στις 20 Ιούλη θα δούμε την ταινία του Φίλιππου Τσίτου «Ακαδημεία Πλάτωνος», μία κωμωδία με έντονο κοινωνικό (αντιρατσιστικό) περιεχόμενο.
Στις 27 Ιούλη έχει σειρά η ταινία του Ράντου Μιχαϊλεάνου «Η συναυλία» και τέλος
στις 3 Αυγούστου θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Σταγιάτες: στη ροή του νερού και του χρόνου» και αμέσως μετά η τρελή κωμωδία του Τομ Ρηβ «Αγιασμός», (αγγλικός τίτλος «Holly water»), που σχετίζεται με τις πηγές νερού ενός χωριού στην Ιρλανδία, το οποίο θα μπορούσε να ονομάζεται Stayiates.
Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογιού Κήπου-μπαξέ

Δελτίο τύπου 10 η Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου-μπαξέ. Το πρόγραμμα της γιορτής Σταγιάτες Πηλίου, 4-5 Μαΐου 2019 Για 10 η   χρονιά η Α.Π.Ο.Δράσης και ο Αιγίλοπας διοργανώνουμε στις Σταγιάτες Πηλίου, το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Μαΐου, τη Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου-Μπαξέ, προσπαθώντας να συμβάλλουμε στη διατήρηση και διάδοση των παραδοσιακών σπόρων και των ντόπιων ποικιλιών και να προωθήσουμε την ιδέα του οικολογικού κήπου. Η υποβάθμιση της ποιότητα ζωής συνδέεται άμεσα με την υποβάθμιση της ποιότητας του νερού, του αέρα, της τροφής , του κλίματος και του περιβάλλοντος γενικότερα. Η γεωργία και η παραγωγή τροφής μετατρέπεται σε αποδέκτη ρύπων αλλά και σε ρυπαντή, ενώ οι λύσεις γίνονται όλο και πιο αυτονόητες αλλά και αναγκαίες. Ο σπόρος ως πηγή ζωή εμπερικλείει τη δύναμη αλλά και την ελπίδα της προοπτικής για το μέλλον. Ο αγώνας μας για τη διατήρηση των βασικών και κοινών αγαθών είναι αδιαπραγμάτευτος και καθημερινός και συνδέεται με

Τετάρτη 17 Αυγούστου: Εφάπαξ του Ν. Ζαπατίνα

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016 στην πλατεία Σταγιατών. Άλλη μια κωμική "απόδραση" στα κινηματογραφικά δρώμενα του καλοκαιριού στις Σταγιάτες. ΕΦΑΠΑΞ του Νίκου Ζαπατίνα κι η υπόθεση έχει ως εξής: Ο Παντελής είναι υπάλληλος στα απορριμματοφόρα του Δήμου από 20 ετών. Η οικογενειακή του ζωή κυκλώνεται από τρεις γυναίκες, τη γυναίκα του Δέσπω, την κόρη του Γωγώ και την πεθερά του Κούλα. Ο Παντελής ό,τι κερδίζει από τη σταθερή δουλειά του και κάποιες περιστασιακές, τα φέρνει όλα στην οικογένεια. Ο ίδιος καταφέρνει να περνά καλά διαβάζοντας ό,τι βιβλία πέφτουν στα χέρια του, απολαμβάνοντας τον πρωινό πατσά στην αγορά με το συνάδελφο Μανόλη, και συζητώντας με τα "κορίτσια της νύχτας" Βάσω και Γιώτα. Η ώρα της συνταξιοδότησης έχει φτάσει πλέον και όλοι περιμένουν το εφάπαξ και κάποια αναδρομικά που φτάνουν στα 10.000.000 δραχμές. Πριν καλά καλά τα πάρει, έχουν αρχίσει να δημιουργούνται εντάσεις αφού σύζυγος και πεθερά κάνουν τα δικά τους σχέδια με τα λεφτά. Μια σ

Άρης Βελουχιώτης: η πορεία και το τέλος

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, στις 8 το βράδυ, στο Δημοτικό Σχολείο Σταγιατών, φιλοξενούμε τον Γιάννη Μάγγο, ο οποίος θα μας παρουσιάσει την πορεία και το τέλος του Άρη Βελουχιώτη. Πρόκειται για μια πρωτότυπη οπτικοακουστική παρουσίαση- ντοκιμαντέρ που καταγράφει την πορεία του Άρη Βελουχιώτη και στηρίζεται σε μαρτυρίες πρωταγωνιστών της εποχής. Με φωτογραφίες και σχεδιαγράμματα απεικονίζονται οι τόποι όπου εξελίχθηκαν τα γεγονότα. Το ντοκιμαντέρ επικεντρώνεται κυρίως στις τελευταίες ώρες της ζωής του Άρη και των συντρόφων του και για πρώτη φορά γίνεται σαφές το ακριβές σημείο θανάτου του.