Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΒΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟΣτο πλαίσιο των εκδηλώσεων  για την παγκόσμια ημέρα του νερού, η Κίνηση Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το νερό  θα βρίσκεται την  Παρασκευή 22 Μαρτίου από τις 7:00μμ στην παραλία του Βόλου στο ύψος του Πανεπιστήμιου, όπου κάτοικοι από  τα χωριά και το Πολεοδομικό Συγκρότημα,  θα ενημερώσουν τους Βολιώτες με έντυπο υλικό, συζήτηση και προβολή ντοκιμαντέρ για την επιχειρούμενη  ιδιωτικοποίηση και  για  θέματα διαχείρισης του νερού.
Θα εξηγήσουν επίσης την πρόταση της Κίνησης  για την ανάγκη κατασκευής δικτύου και υπαίθριων βρυσών μέσα στην πόλη, για να δοθεί η δυνατότητα στους κατοίκους του Πολεοδομικού Συγκροτήματος να προμηθεύονται δωρεάν πόσιμο νερό άριστο σε ποιότητα κατευθείαν από τις πηγές του Πηλίου.
Δεν μας εφησυχάζουν οι δηλώσεις της Δημοτικής Αρχής. Αντίθετα μας ανησυχούν τα έργα και ο προγραμματισμός της  ΔΕΥΑΜΒ  που στόχο έχουν να ετοιμάσουν το έδαφος για την ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης και το ξεπούλημα των νερών του Πηλίου, γεγονός που θα βυθίσει ακόμη πιο βαθειά στην εξαθλίωση τους εργαζόμενους και θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τα χωριά και το φυσικό περιβάλλον του Πηλίου. Το ζητούν άλλωστε επίμονα η τρόικα και ο πρωθυπουργός και πρέπει να είμαστε έτοιμοι όλοι από τα χωριά  και την  πόλη να αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Γιατί το νερό είναι ανθρώπινο δικαίωμα και όχι εμπόρευμα. (http://watervolo.blogspot.gr/)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογιού Κήπου-μπαξέ

Δελτίο τύπου 10 η Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου-μπαξέ. Το πρόγραμμα της γιορτής Σταγιάτες Πηλίου, 4-5 Μαΐου 2019 Για 10 η   χρονιά η Α.Π.Ο.Δράσης και ο Αιγίλοπας διοργανώνουμε στις Σταγιάτες Πηλίου, το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Μαΐου, τη Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου-Μπαξέ, προσπαθώντας να συμβάλλουμε στη διατήρηση και διάδοση των παραδοσιακών σπόρων και των ντόπιων ποικιλιών και να προωθήσουμε την ιδέα του οικολογικού κήπου. Η υποβάθμιση της ποιότητα ζωής συνδέεται άμεσα με την υποβάθμιση της ποιότητας του νερού, του αέρα, της τροφής , του κλίματος και του περιβάλλοντος γενικότερα. Η γεωργία και η παραγωγή τροφής μετατρέπεται σε αποδέκτη ρύπων αλλά και σε ρυπαντή, ενώ οι λύσεις γίνονται όλο και πιο αυτονόητες αλλά και αναγκαίες. Ο σπόρος ως πηγή ζωή εμπερικλείει τη δύναμη αλλά και την ελπίδα της προοπτικής για το μέλλον. Ο αγώνας μας για τη διατήρηση των βασικών και κοινών αγαθών είναι αδιαπραγμάτευτος και καθημερινός και συνδέεται με

Τετάρτη 17 Αυγούστου: Εφάπαξ του Ν. Ζαπατίνα

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016 στην πλατεία Σταγιατών. Άλλη μια κωμική "απόδραση" στα κινηματογραφικά δρώμενα του καλοκαιριού στις Σταγιάτες. ΕΦΑΠΑΞ του Νίκου Ζαπατίνα κι η υπόθεση έχει ως εξής: Ο Παντελής είναι υπάλληλος στα απορριμματοφόρα του Δήμου από 20 ετών. Η οικογενειακή του ζωή κυκλώνεται από τρεις γυναίκες, τη γυναίκα του Δέσπω, την κόρη του Γωγώ και την πεθερά του Κούλα. Ο Παντελής ό,τι κερδίζει από τη σταθερή δουλειά του και κάποιες περιστασιακές, τα φέρνει όλα στην οικογένεια. Ο ίδιος καταφέρνει να περνά καλά διαβάζοντας ό,τι βιβλία πέφτουν στα χέρια του, απολαμβάνοντας τον πρωινό πατσά στην αγορά με το συνάδελφο Μανόλη, και συζητώντας με τα "κορίτσια της νύχτας" Βάσω και Γιώτα. Η ώρα της συνταξιοδότησης έχει φτάσει πλέον και όλοι περιμένουν το εφάπαξ και κάποια αναδρομικά που φτάνουν στα 10.000.000 δραχμές. Πριν καλά καλά τα πάρει, έχουν αρχίσει να δημιουργούνται εντάσεις αφού σύζυγος και πεθερά κάνουν τα δικά τους σχέδια με τα λεφτά. Μια σ

Άρης Βελουχιώτης: η πορεία και το τέλος

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, στις 8 το βράδυ, στο Δημοτικό Σχολείο Σταγιατών, φιλοξενούμε τον Γιάννη Μάγγο, ο οποίος θα μας παρουσιάσει την πορεία και το τέλος του Άρη Βελουχιώτη. Πρόκειται για μια πρωτότυπη οπτικοακουστική παρουσίαση- ντοκιμαντέρ που καταγράφει την πορεία του Άρη Βελουχιώτη και στηρίζεται σε μαρτυρίες πρωταγωνιστών της εποχής. Με φωτογραφίες και σχεδιαγράμματα απεικονίζονται οι τόποι όπου εξελίχθηκαν τα γεγονότα. Το ντοκιμαντέρ επικεντρώνεται κυρίως στις τελευταίες ώρες της ζωής του Άρη και των συντρόφων του και για πρώτη φορά γίνεται σαφές το ακριβές σημείο θανάτου του.