Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τετάρτη 8 Ιουλίου: Σολίνο του Φατίχ Ακίν

Με την ταινία του Φατίχ Ακίν Σολίνο (Solino) συνεχίζονται οι προβολές στο Κοινοτικό Κέντρο Παράδοσης και Πολιτισμού Σταγιατών την Τετάρτη 8 Ιουλίου στις 9:15 το βράδυ, στο πλαίσιο του Κινηματογραφικού Ιούλιου 2015.
Ο Φατίχ Ακίν, γεννημένος στη Γερμανία από Τούρκους γονείς, επιστρέφει στην αγαπημένη του θεματολογία στρέφοντας για άλλη μια φορά το διεισδυτικό του φακό στον κόσμο των μεταναστών.
Στη δεκαετία του 1960 ο Ρομάνο και η Ρόζα Αμάτο μεταναστεύουν με τους δύο γιους τους, Τζιανκάρλο και Τζίτζι, από το Σολίνο της Νότιας Ιταλίας στο γερμανικό Ντούισμπουργκ. Εκεί, στο γκρίζο τοπίο της περιοχής Ρουρ, η οικογένεια ανοίγει την πρώτη πιτσαρία στην πόλη. Η επιχείρησή τους μέσα στα χρόνια αναπτύσσεται και η ζωή τους κυλάει ήρεμα μέχρι τη στιγμή που τα δύο αδέρφια ερωτεύονται την ίδια γυναίκα, γεγονός που δημιουργεί μια σειρά από αλυσιδωτές αντιδράσεις, όπως την επιστροφή στο Σολίνο του Τζίτζι και της μητέρας.
Την ταινία θα προλογίσει ο Παναγιώτης Αλεξανδρίδης. 
Μετά το τέλος της ταινίας το ζητούμενο είναι να ακολουθήσει συζήτηση με μπύρα ή κρασί στο δροσερό περιβάλλον του χωριού με θέα το Βόλο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου, 29-30/4: Το πρόγραμμα

Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου-μπαξέ Κοινά αγαθά – Ιδιωτικοποιήσεις – Αυτόνομες Κοινότητες Σταγιάτες 29-30 Απριλίου 2023 Στη φετινή γιορτή συζητάμε για τα κοινά αγαθά, το νερό, τους σπόρους, τη γη, τον αέρα, τους δημόσιους χώρους και την επίθεση που δέχονται καθημερινά από τα κέντρα εξουσίας και το κεφάλαιο. Αυτά που ίσως θεωρούνται δεδομένα, δεν είναι και τα κινήματα για τη γη και την ελευθερία μάχονται για την υπεράσπισή τους απέναντι στην επιβολή των κανόνων της αγοράς και την κρατική καταστολή. Ο αγώνας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού, των σπόρων και της γης, ο αγώνας ενάντια στην καύση σκουπιδιών, στις ανεμογεννήτριες και το LNG , συναντώνται και συνομιλούν για να χτίσουμε τις αντιστάσεις μας συλλογικά σε μια κοινωνία με αυτόνομες κοινότητες αγώνα και ελεύθερους ανθρώπους. Το πρόγραμμα της Γιορτής Σάββατο 29/4/23 10:00 Έναρξη γιορτής – διάθεση φυτωρίων 10:30 Εργαστήρι COB φυσική δόμηση και βιοκλιματική αρχιτεκτονική 12:00 Εργαστήρι για πα

Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου-μπαξέ

 Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου-μπαξέ το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Απριλίου, στις Σταγιάτες. Το θέμα που θα μας απασχολήσει φέτος είναι οι αυτόνομες κοινότητες και τα κοινά όπως το νερό και οι δημόσιοι χώροι, τα οποία βάλλονται από τη λαίλαπα της ιδιωτικοποίησης, τόσο σε τοπικό όσο και παγκόσμιο επίπεδο. Σύντομα θα δημοσιευθεί το αναλυτικό πρόγραμμα της γιορτής.

Κινηματογραφικές Προβολές στις Σταγιάτες

Την Τετάρτη 20 Ιουλίου, στις 9:20μμ, σας περιμένουμε στην αυλή του Κοινοτικού Κέντρου Παράδοσης και Πολιτισμού Σταγιατών για να απολαύσουμε τη γαλλική κωμωδία "Οδός Ανθρωπιάς 8" (8, rue de l'Humanité). Η σκηνοθεσία και το σενάριο είναι του Γάλλου κωμικού Dany Boon, ο οποίος συμπρωταγωνιστεί μαζί με τους Liliane Rovère και Yvan Attal. Η ταινία παίρνει υλικό από τα πρόσφατα lockdown και μας μεταφέρει τη ζωή επτά οικογενειών του Παρισιού που ζουν στην ίδια πολυκατοικία και αναγκάζονται, είτε τους αρέσει είτε όχι, να περάσουν 3 μήνες μαζί. Κι ενώ η πανδημία τους έκλεισε αναγκαστικά στα σπίτια τους και έφερε απογοήτευση και ανεπιθύμητες εντάσεις, υπάρχουν στιγμές που το “μαζί” κρύβει κάτι πολύ ζεστό και όμορφο.