Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ρεσιτάλ μουσικής δωματίου

Έργα για φλάουτο, κλαρινέτο και πιάνο σε διάφορους συνδυασμούς θα παρουσιάσουν το Σάββατο 1η Φλεβάρη, τρεις εξαίρετοι μουσικοί, στις Σταγιάτες. Η Ελευθερία Φραγκουδάκη (φλάουτο), ο Στέλιος Κοτρώτσιος (κλαρινέτο) και η Κάτια Τζιουμάκη (πιάνο), θα ερμηνεύσουν έργα των Malcom Arnold, Leo Weiner, Mariano Obiols, Philippe Gaubert, J.S. Bach και Armando Ghidoni, για φλάουτο και πιάνο, για κλαρινέτο και πιάνο και για τρίο φλάουτο, κλαρινέτο και πιάνο.
Την 1η Φλεβάρη, στις 19.30 στο Παλιό Δημοτικό Σχολείο Σταγιατών.
Είσοδος Ελεύθερη 


ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΦΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ
Η Ελευθερία Φραγκουδάκη γεννήθηκε στον Βόλο το 1975.Ξεκινά τις σπουδές της στο φλάουτο στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου με καθηγήτρια την Ιφιγένεια Σπηλιοτοπούλου. Με την ίδια καθηγήτρια συνεχίζει στο ωδείο Αtheneuam ,όπου αποκτά το πτυχίο της .Συνεχίζει στην τάξη της Στέλλας Γαδέδη έως το δίπλωμα, το οποίο αποκτά το 2003 με βαθμό άριστα παμψηφεί.
Παράλληλα με τις σπουδές της, παρακολουθεί σεμινάρια πάνω στην τεχνική του φλάουτου με τους Η. Μακοβει (Καβάλα), W. Bennett (Κοζάνη), P.E. Davies, L. Ruoho, G. Volobuev (Μακρινίτσα), P.L. Graf (Αθήνα), την μουσική παιδαγωγική του Καρλ Όρφ (Α. Σλάβικ),καθώς και τα εργαστήρια στο Χόρτο Πηλίου με τη συμμετοχή στις συμφωνικές ορχήστρες του φεστιβάλ υπό τη διεύθυνση του Γ. Χατζηνίκου.
Στην καλλιτεχνική της πορεία προσμετρά εμφανίσεις ως μουσικός ορχήστρας και συνόλων (Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Βόλου, «Παλίντονος Αρμονία» Γιάννη Μαρκόπουλου, Εστία Θεάτρου “Ερινεώς”).Από το 1993 είναι μέλος της Φιλαρμονικής Δήμου Βόλου.
Η επαγγελματική της πορεία στη διδασκαλία φλάουτου ξεκινά το 2000 στο Ωδείο Νέας Μάκρης Αττικής. Συνεχίζει το 2002 στο Ωδείο Γκουλέτσου στη Λάρισα, Δημοτικό Ωδείο Λαμίας (2004-2011), Μουσικό Σχολείο Βόλου (2004-2008), Μουσικό Σχολείο Αμύνταιου (2010-2011), ενώ το 2005 ξεκινά την τάξη της στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου όπου εργάζεται μέχρι σήμερα εξακολουθώντας με τον ίδιο ζήλο και αφοσίωση τη διδασκαλία στην τέχνη του φλάουτου.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΟΤΡΩΤΣΙΟΣ
Γεννήθηκε στη Λάρισα το 1974. Σε ηλικία 12 ετών άρχισε κλαρινέτο και το 1995 αποφοίτησε με δίπλωμα με άριστα παμψηφεί από την τάξη του Κοσμά Παπαδόπουλου στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων κλαρινέτου με τους P. RADEV, A. POPA, M. LETHIEC, Σ. ΜΟΥΡΙΚΗ, Γ. ΒΟΛΟΜΠΟΥΓΙΕΦ, καθώς και μουσικής δωματίου με τους Γ. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟ, Ε. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ, Μ. SCHILER κ.ά. Έχει δώσει ατομικά ρεσιτάλ και συνεργάστηκε με σύνολα μουσικής δωματίου σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας. Είναι μέλος των συνόλων «Ενωδεία», «Αντιθέσεις», «Ο ήχος ως έχει» όπως επίσης είναι τακτικό μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Λάρισας και της Φιλαρμονικής του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας. Επί σειρά ετών δίδαξε σε διάφορα ωδεία και μουσικά σχολεία. Από το 1997 είναι καθηγητής της τάξης κλαρινέτου του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.

ΚΑΤΙΑ ΤΖΙΟΥΜΑΚΗ
Η Κάτια Τζιουμάκη γεννήθηκε στον Βόλο. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στο Εθνικό και στο Ελληνικό Ωδείο στην Αθήνα σε ηλικία επτά ετών και κατόπιν στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου, απ' όπου αποφοίτησε με Δίπλωμα με Α΄ βραβείο το 1999. Είναι επίσης διπλωματούχος κλασσικού τραγουδιού, πτυχιούχος ανώτερων θεωρητικών και έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια με διακεκριμένους μουσικούς πάνω στο πιάνο, τραγούδι, διεύθυνση ορχήστρας, το μουσικό θέατρο κ.α.
Από το 2001 έως το 2010 σπούδασε στο Παρίσι στην École Normale, όπου απέκτησε ανώτατο δίπλωμα πιάνου και ανώτατο δίπλωμα μουσικής δωματίου, στο πανεπιστήμιο Paris VIII όπου πήρε πτυχίο μουσικολογίας και στη Σορβόννη (Paris IV) από όπου πήρε τον τίτλο του Διδάκτορος του τμήματος Μουσικής το 2010. Έχει επίσης σπουδάσει διεύθυνση ορχήστρας στην Ελλάδα και στην École Normale και ήταν μαέστρος της ορχήστρας Val de Marne την περίοδο 2004-2005, καθώς και έχει ολοκληρώσει πανεπιστημιακό μεταπτυχιακό κύκλο πάνω στις επιστήμες της εκπαίδευσης, συγκεκριμένα στη διδακτική της μουσικής.
Έχει εμφανιστεί σε ρεσιτάλ και συναυλίες στην Ελλάδα και στη Γαλλία (Ωδείο Αθηνών, Δημοτικό Ωδείο Βόλου, Φεστιβάλ Χειμωνανθός, Εξωραϊστική Λέσχη Βόλου, Δημαρχείο Ν. Ιωνίας Βόλου, Χόρτο Πηλίου, Θεοξένεια Πορταριάς, Πορφυρογένειο Ίδρυμα, σολίστ με τη συμφωνική ορχήστρα Τσακάλωφ στο Δημοτικό Θέατρο Ιωαννίνων, Αρχοντικό Ζαφειρίου, Θέατρο Παλαιάς Ηλεκτρικής, Πολυχώρος Άξιον Εστί, Πνευματικό Κέντρο Βόλου, στη Cité Universitaire στο Παρίσι, στην École Normale, δύο ατομικά ρεσιτάλ στο Amphithéâtre Richelieu στη Σορβόννη, κ.α.) και έχει συνεργαστεί με έλληνες και ξένους καλλιτέχνες. Το 2013-14 έλαβε μέρος στη θεατρική-μουσική παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου «Οι Φασουλήδες του Κατσιπόρα» του Φ. Γκ. Λόρκα.
Έχει εργαστεί στο Μουσικό Γυμνάσιο Βόλου, τη Δημοτική Σχολή Χορού Βόλου ως συνοδός πιανίστα, στο Δημοτικό Ωδείο Ν. Ιωνίας ως καθηγήτρια πιάνου, συνοδός-correpetiteuse στις τάξεις οργάνων και κλασσικού τραγουδιού, και από το 2010 μέχρι σήμερα στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογιού Κήπου-μπαξέ

Δελτίο τύπου 10 η Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου-μπαξέ. Το πρόγραμμα της γιορτής Σταγιάτες Πηλίου, 4-5 Μαΐου 2019 Για 10 η   χρονιά η Α.Π.Ο.Δράσης και ο Αιγίλοπας διοργανώνουμε στις Σταγιάτες Πηλίου, το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Μαΐου, τη Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου-Μπαξέ, προσπαθώντας να συμβάλλουμε στη διατήρηση και διάδοση των παραδοσιακών σπόρων και των ντόπιων ποικιλιών και να προωθήσουμε την ιδέα του οικολογικού κήπου. Η υποβάθμιση της ποιότητα ζωής συνδέεται άμεσα με την υποβάθμιση της ποιότητας του νερού, του αέρα, της τροφής , του κλίματος και του περιβάλλοντος γενικότερα. Η γεωργία και η παραγωγή τροφής μετατρέπεται σε αποδέκτη ρύπων αλλά και σε ρυπαντή, ενώ οι λύσεις γίνονται όλο και πιο αυτονόητες αλλά και αναγκαίες. Ο σπόρος ως πηγή ζωή εμπερικλείει τη δύναμη αλλά και την ελπίδα της προοπτικής για το μέλλον. Ο αγώνας μας για τη διατήρηση των βασικών και κοινών αγαθών είναι αδιαπραγμάτευτος και καθημερινός και συνδέεται με

Τετάρτη 17 Αυγούστου: Εφάπαξ του Ν. Ζαπατίνα

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016 στην πλατεία Σταγιατών. Άλλη μια κωμική "απόδραση" στα κινηματογραφικά δρώμενα του καλοκαιριού στις Σταγιάτες. ΕΦΑΠΑΞ του Νίκου Ζαπατίνα κι η υπόθεση έχει ως εξής: Ο Παντελής είναι υπάλληλος στα απορριμματοφόρα του Δήμου από 20 ετών. Η οικογενειακή του ζωή κυκλώνεται από τρεις γυναίκες, τη γυναίκα του Δέσπω, την κόρη του Γωγώ και την πεθερά του Κούλα. Ο Παντελής ό,τι κερδίζει από τη σταθερή δουλειά του και κάποιες περιστασιακές, τα φέρνει όλα στην οικογένεια. Ο ίδιος καταφέρνει να περνά καλά διαβάζοντας ό,τι βιβλία πέφτουν στα χέρια του, απολαμβάνοντας τον πρωινό πατσά στην αγορά με το συνάδελφο Μανόλη, και συζητώντας με τα "κορίτσια της νύχτας" Βάσω και Γιώτα. Η ώρα της συνταξιοδότησης έχει φτάσει πλέον και όλοι περιμένουν το εφάπαξ και κάποια αναδρομικά που φτάνουν στα 10.000.000 δραχμές. Πριν καλά καλά τα πάρει, έχουν αρχίσει να δημιουργούνται εντάσεις αφού σύζυγος και πεθερά κάνουν τα δικά τους σχέδια με τα λεφτά. Μια σ

Άρης Βελουχιώτης: η πορεία και το τέλος

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, στις 8 το βράδυ, στο Δημοτικό Σχολείο Σταγιατών, φιλοξενούμε τον Γιάννη Μάγγο, ο οποίος θα μας παρουσιάσει την πορεία και το τέλος του Άρη Βελουχιώτη. Πρόκειται για μια πρωτότυπη οπτικοακουστική παρουσίαση- ντοκιμαντέρ που καταγράφει την πορεία του Άρη Βελουχιώτη και στηρίζεται σε μαρτυρίες πρωταγωνιστών της εποχής. Με φωτογραφίες και σχεδιαγράμματα απεικονίζονται οι τόποι όπου εξελίχθηκαν τα γεγονότα. Το ντοκιμαντέρ επικεντρώνεται κυρίως στις τελευταίες ώρες της ζωής του Άρη και των συντρόφων του και για πρώτη φορά γίνεται σαφές το ακριβές σημείο θανάτου του.