Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Επιχείρηση ξεπουλήματος του νερού των Σταγιατών


Αγαπητοί συγχωριανοί,

Αισθανόμαστε την ανάγκη μέσω αυτής της επιστολής να εκθέσουμε την άποψή μας για το σοβαρό πρόβλημα που μας δημιούργησε ο Δήμαρχος με την επιχείρηση ξεπουλήματος των νερών της Κρύας Βρύσης.
Είναι γνωστή η προσπάθεια που κάνει χρόνια τώρα να «βάλει χέρι» σε ότι πολυτιμότερο έχει το χωριό μας. Το καινούργιο επεισόδιο έχει τη μορφή της αγοραπωλησίας με την εμφάνιση επιχειρηματία με τον οποίο μάλιστα φαίνεται να έχει συμφωνήσει όχι μόνο στην τιμή και την ποσότητα αλλά και τον τρόπο μεταφοράς. Όλα αυτά βέβαια στην πλάτη του χωριού και με συνοπτικές διαδικασίες .
Πρέπει να εξάρουμε την στάση των τοπικών συμβούλων που στο εκβιαστικό αίτημα του Δήμαρχου να πάρουν θετική απόφαση πάντα για το «καλό του χωριού», απάντησαν όλοι αρνητικά.Ωστόσο το γεγονός ότι έγιναν δύο τοπικά συμβούλια και μια διευρυμένη σύσκεψη με συμμετοχή των τοπικών συμβούλων , κατοίκων του χωριού που έχουν εκλεγεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, του Πολιτιστικού Συλλόγου και του Δήμαρχου και Αντιδημάρχου χωρίς να ενημερωθούν όλοι οι κάτοικοι του χωριού, ήταν από την πλευρά των τοπικών συμβούλων μία σοβαρή παράλειψη που ελπίζουμε να μην επαναληφθεί.
Σε ότι δε αφορά την ουσία του πράγματος, πρέπει να τονίσουμε τα παρακάτω: το γεγονός ότι το νερό αποτελεί φυσικό πλούτο του χωριού μας δεν συνεπάγεται πειρατικές μεθόδους ατομικού η συνεταιρικού πλουτισμού. Οφείλουμε να εξασφαλίσουμε την ελεύθερη και ζωογόνα ροή του, τόσο για την βιολογική ισορροπία της περιοχής μας όσο και για τη δροσερή προσφορά του στους πεζοπόρους και τους επισκέπτες του τόπου μας. Είναι αυτονόητο λοιπόν ότι το νερό της Κρύας Βρύσης μπορεί να ρέει ελεύθερα στα ρυάκια και τις ρεματιές όχι όμως και στις τσέπες ιδιωτών και εταιριών. Φαίνεται όμως ότι δεν είναι αυτονόητο και για τον Δήμαρχο και πολύ περισσότερο για τον επενδυτή, οι οποίοι καλό θα ήταν να στρέψουν το ενδιαφέρον τους προς τις πηγές της Πορταριάς οι οποίες άλλωστε, σύμφωνα με κατά καιρούς δηλώσεις του Δήμαρχου παρέχουν ποιοτικά καλύτερο νερό.
Καλό θα ήταν ακόμη να χωνέψει για τα καλά ότι εμείς οι Σταγιατιώτες δεν είμαστε «παρακατιανοί» για να μας βλέπει πότε σαν τον απορροφητικό βόθρο των αποβλήτων της Πορταριάς και πότε σαν αυτόχθονες της κεντρικής Αφρικής. Επίσης ότι στο χωριό μας υπάρχουν πολίτες ενημερωμένοι και αποφασισμένοι.
Αγαπητοί συγχωριανοί, η αρνητική στάση του χωριού όπως εκφράστηκε από το τοπικό Συμβούλιο δεν υποχρεώνει, σύμφωνα με τον νόμο τον Δήμαρχο Πορταριάς να σταματήσει τη διαδικασία ξεπουλήματος του νερού. Η απόφασή του έχει μόνο γνωμοδοτικό χαρακτήρα. Το θέμα δηλαδή δεν θεωρείται ότι έκλεισε. Πρέπει λοιπόν όλοι οι κάτοικοι του χωριού να είναι απόλυτα ενημερωμένοι και γι’ αυτό προτείνουμε να γίνει το συντομότερο δυνατό λαική συνέλευση για να μάθουμε λεπτομέρειες για όσα έγιναν ως τώρα και για να οργανώσουμε την αντίδρασή μας σε περίπτωση που υπάρξει συνέχεια.
Πρέπει εκτός των άλλων να έχουμε στο μυαλό μας και τις εξελίξεις γύρω από τον «Καλλικράτη» που καθώς φαίνεται περιορίζει τις πολιτικές βλέψεις όσων ασχολούνται επαγγελματικά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην περιοχή μας οι οποίοι ως εκ τούτου γίνονται επικίνδυνοι.

ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΑΣ ΑΝΟΙΚΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ
Σταγιάτες
Απρίλιος 2010

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΗΛΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογιού Κήπου-μπαξέ

Δελτίο τύπου 10 η Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου-μπαξέ. Το πρόγραμμα της γιορτής Σταγιάτες Πηλίου, 4-5 Μαΐου 2019 Για 10 η   χρονιά η Α.Π.Ο.Δράσης και ο Αιγίλοπας διοργανώνουμε στις Σταγιάτες Πηλίου, το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Μαΐου, τη Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου-Μπαξέ, προσπαθώντας να συμβάλλουμε στη διατήρηση και διάδοση των παραδοσιακών σπόρων και των ντόπιων ποικιλιών και να προωθήσουμε την ιδέα του οικολογικού κήπου. Η υποβάθμιση της ποιότητα ζωής συνδέεται άμεσα με την υποβάθμιση της ποιότητας του νερού, του αέρα, της τροφής , του κλίματος και του περιβάλλοντος γενικότερα. Η γεωργία και η παραγωγή τροφής μετατρέπεται σε αποδέκτη ρύπων αλλά και σε ρυπαντή, ενώ οι λύσεις γίνονται όλο και πιο αυτονόητες αλλά και αναγκαίες. Ο σπόρος ως πηγή ζωή εμπερικλείει τη δύναμη αλλά και την ελπίδα της προοπτικής για το μέλλον. Ο αγώνας μας για τη διατήρηση των βασικών και κοινών αγαθών είναι αδιαπραγμάτευτος και καθημερινός και συνδέεται με

Τετάρτη 17 Αυγούστου: Εφάπαξ του Ν. Ζαπατίνα

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016 στην πλατεία Σταγιατών. Άλλη μια κωμική "απόδραση" στα κινηματογραφικά δρώμενα του καλοκαιριού στις Σταγιάτες. ΕΦΑΠΑΞ του Νίκου Ζαπατίνα κι η υπόθεση έχει ως εξής: Ο Παντελής είναι υπάλληλος στα απορριμματοφόρα του Δήμου από 20 ετών. Η οικογενειακή του ζωή κυκλώνεται από τρεις γυναίκες, τη γυναίκα του Δέσπω, την κόρη του Γωγώ και την πεθερά του Κούλα. Ο Παντελής ό,τι κερδίζει από τη σταθερή δουλειά του και κάποιες περιστασιακές, τα φέρνει όλα στην οικογένεια. Ο ίδιος καταφέρνει να περνά καλά διαβάζοντας ό,τι βιβλία πέφτουν στα χέρια του, απολαμβάνοντας τον πρωινό πατσά στην αγορά με το συνάδελφο Μανόλη, και συζητώντας με τα "κορίτσια της νύχτας" Βάσω και Γιώτα. Η ώρα της συνταξιοδότησης έχει φτάσει πλέον και όλοι περιμένουν το εφάπαξ και κάποια αναδρομικά που φτάνουν στα 10.000.000 δραχμές. Πριν καλά καλά τα πάρει, έχουν αρχίσει να δημιουργούνται εντάσεις αφού σύζυγος και πεθερά κάνουν τα δικά τους σχέδια με τα λεφτά. Μια σ

Άρης Βελουχιώτης: η πορεία και το τέλος

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, στις 8 το βράδυ, στο Δημοτικό Σχολείο Σταγιατών, φιλοξενούμε τον Γιάννη Μάγγο, ο οποίος θα μας παρουσιάσει την πορεία και το τέλος του Άρη Βελουχιώτη. Πρόκειται για μια πρωτότυπη οπτικοακουστική παρουσίαση- ντοκιμαντέρ που καταγράφει την πορεία του Άρη Βελουχιώτη και στηρίζεται σε μαρτυρίες πρωταγωνιστών της εποχής. Με φωτογραφίες και σχεδιαγράμματα απεικονίζονται οι τόποι όπου εξελίχθηκαν τα γεγονότα. Το ντοκιμαντέρ επικεντρώνεται κυρίως στις τελευταίες ώρες της ζωής του Άρη και των συντρόφων του και για πρώτη φορά γίνεται σαφές το ακριβές σημείο θανάτου του.