Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο Θωμάς Κοροβίνης στις Σταγιάτες θα μιλήσει και θα τραγουδήσει για την Κωνσταντινούπολη


Την Παρασκευή 5 Αυγούστου, στις 9:00 το βράδυ, στην αυλή του Μουσείου Σταγιατών - ένας χώρος εντυπωσιακός όπου είχαν την ευκαιρία εκατοντάδες κάτοικοι του χωριού και του Βόλου να απολαύσουν τον 2ο κινηματογραφικό Ιούλιο - ο Θωμάς Κοροβίνης, καλεσμένος της Α.Π.Ο.Δράσης,  θα μιλήσει για την αθέατη και εν πολλοίς άγνωστη πλευρά της Πόλης με το δικό του ξεχωριστό τρόπο.
Ως εκπαιδευτικός με οκτάχρονη παρουσία στα Ελληνικά σχολεία της Πόλης αλλά και ως συγγραφέας που συνεργάστηκε με Έλληνες και Τούρκους λογοτέχνες  είχε την ευκαιρία να ζήσει και να μελετήσει την ιστορία και την καθημερινότητα αυτής της ξεχωριστής μεγαλούπολης, μέσα στα  παζάρια, τις λαϊκές γειτονιές, τον Βόσπορο,  τις εκκλησιές και τα τζαμιά. Αυτή την καθημερινότητα μετέφερε σε πολλά από τα γραπτά του με μια λατρεία για το παρελθόν και τα πράγματα που σβήνουν με το πέρασμα του χρόνου. Για τον Θωμά Κοροβίνη η Κωνσταντινούπολη θυσιάζει  τον αυθόρμητο, τον αυθεντικό της χαρακτήρα στο βωμό του εκσυχρονισμού. Σ’αυτή την πλευρά  της Κωνσταντινούπολης που σβήνει με το χρόνο θα  μας ταξιδέψει με λόγια, φωτογραφίες και τραγούδια ο Θωμάς Κοροβίνης παρέα με τους μουσικούς Γεωργία Λασσαδού (τραγούδι), Θάνο Δραγάνη (ούτι, λαούτο) και Κωνσταντίνο Παπανικολάου (κανονάκι).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογιού Κήπου-μπαξέ

Δελτίο τύπου 10 η Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου-μπαξέ. Το πρόγραμμα της γιορτής Σταγιάτες Πηλίου, 4-5 Μαΐου 2019 Για 10 η   χρονιά η Α.Π.Ο.Δράσης και ο Αιγίλοπας διοργανώνουμε στις Σταγιάτες Πηλίου, το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Μαΐου, τη Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου-Μπαξέ, προσπαθώντας να συμβάλλουμε στη διατήρηση και διάδοση των παραδοσιακών σπόρων και των ντόπιων ποικιλιών και να προωθήσουμε την ιδέα του οικολογικού κήπου. Η υποβάθμιση της ποιότητα ζωής συνδέεται άμεσα με την υποβάθμιση της ποιότητας του νερού, του αέρα, της τροφής , του κλίματος και του περιβάλλοντος γενικότερα. Η γεωργία και η παραγωγή τροφής μετατρέπεται σε αποδέκτη ρύπων αλλά και σε ρυπαντή, ενώ οι λύσεις γίνονται όλο και πιο αυτονόητες αλλά και αναγκαίες. Ο σπόρος ως πηγή ζωή εμπερικλείει τη δύναμη αλλά και την ελπίδα της προοπτικής για το μέλλον. Ο αγώνας μας για τη διατήρηση των βασικών και κοινών αγαθών είναι αδιαπραγμάτευτος και καθημερινός και συνδέεται με

Τετάρτη 17 Αυγούστου: Εφάπαξ του Ν. Ζαπατίνα

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016 στην πλατεία Σταγιατών. Άλλη μια κωμική "απόδραση" στα κινηματογραφικά δρώμενα του καλοκαιριού στις Σταγιάτες. ΕΦΑΠΑΞ του Νίκου Ζαπατίνα κι η υπόθεση έχει ως εξής: Ο Παντελής είναι υπάλληλος στα απορριμματοφόρα του Δήμου από 20 ετών. Η οικογενειακή του ζωή κυκλώνεται από τρεις γυναίκες, τη γυναίκα του Δέσπω, την κόρη του Γωγώ και την πεθερά του Κούλα. Ο Παντελής ό,τι κερδίζει από τη σταθερή δουλειά του και κάποιες περιστασιακές, τα φέρνει όλα στην οικογένεια. Ο ίδιος καταφέρνει να περνά καλά διαβάζοντας ό,τι βιβλία πέφτουν στα χέρια του, απολαμβάνοντας τον πρωινό πατσά στην αγορά με το συνάδελφο Μανόλη, και συζητώντας με τα "κορίτσια της νύχτας" Βάσω και Γιώτα. Η ώρα της συνταξιοδότησης έχει φτάσει πλέον και όλοι περιμένουν το εφάπαξ και κάποια αναδρομικά που φτάνουν στα 10.000.000 δραχμές. Πριν καλά καλά τα πάρει, έχουν αρχίσει να δημιουργούνται εντάσεις αφού σύζυγος και πεθερά κάνουν τα δικά τους σχέδια με τα λεφτά. Μια σ

Άρης Βελουχιώτης: η πορεία και το τέλος

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, στις 8 το βράδυ, στο Δημοτικό Σχολείο Σταγιατών, φιλοξενούμε τον Γιάννη Μάγγο, ο οποίος θα μας παρουσιάσει την πορεία και το τέλος του Άρη Βελουχιώτη. Πρόκειται για μια πρωτότυπη οπτικοακουστική παρουσίαση- ντοκιμαντέρ που καταγράφει την πορεία του Άρη Βελουχιώτη και στηρίζεται σε μαρτυρίες πρωταγωνιστών της εποχής. Με φωτογραφίες και σχεδιαγράμματα απεικονίζονται οι τόποι όπου εξελίχθηκαν τα γεγονότα. Το ντοκιμαντέρ επικεντρώνεται κυρίως στις τελευταίες ώρες της ζωής του Άρη και των συντρόφων του και για πρώτη φορά γίνεται σαφές το ακριβές σημείο θανάτου του.