Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τετάρτη 14 Ιουλίου: Είναι τρελοί αυτοί οι βόρειοι (Bienvenue chez les Ch'tis) του Ντάνι Μπουν

Αλλαγή προγραμματισμού στις κινηματογραφικές προβολές της Α.Π.Ο.Δράσης. Οι συζητήσεις μετά τις προβολές στην αυλή του καφενείου Καρακαστανιά ανέδειξαν την επιθυμία των θεατών για ταινίες με χιούμορ. Έτσι αυτή την Τετάρτη προβάλλεται η γαλλική κωμωδία του 2009 "Είναι τρελοί αυτοί οι βόρειοι" του Ντάνυ Μπουν.
Υπόθεση: Ο Φιλίπ Αμπράμς είναι ένας ταχυδρομικός υπάλληλος, που ζει με τη γυναίκα του Ζουλί στην όμορφη Σαλόντ-Προβάνς της Νότιας Γαλλίας. Όταν ο Φιλίπ παίρνει μια θεωρητικά δυσμενή μετάθεση για την κωμόπολη Μπεργκ, στο βόρειο άκρο της Γαλλίας, η Ζουλί που πάσχει από κατάθλιψη αποφασίζει να μείνει πίσω. Αντίθετα από τις προβλέψεις τους, όμως, ο Φιλίπ βρίσκεται ξαφνικά σε ένα υπέροχο μέρος, ανάμεσα σε ζεστούς και φιλόξενους ανθρώπους, ενώ σχεδόν αμέσως γίνεται φίλος με ένα συμπαθητικό ταχυδρόμο, τον Αντουάν. Ο Φιλίπ επισκέπτεται τη Ζουλί και τις περιγράφει τα ευχάριστα νέα, αλλά εκείνη δεν τον πιστεύει: νομίζει ότι της λέει ψέματα για να μην τη στεναχωρήσει παραπάνω. Έτσι κι εκείνος, για να κάνει τη ζωή του πιο εύκολη, υιοθετεί το ψέμα της φρικτής ζωής στο Μπεργκ. Όταν όμως η Ζουλί αποφασίζει να μετακομίσει μαζί του, ο Φιλίπ θα πρέπει να εξηγήσει την ιστορία στο νέο του περιβάλλον και να τους πείσει να την αντιμετωπίσουν σα βάρβαροι.
Το τρέιλερ της ταινίας για μια πρώτη γεύση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογιού Κήπου-μπαξέ

Δελτίο τύπου 10 η Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου-μπαξέ. Το πρόγραμμα της γιορτής Σταγιάτες Πηλίου, 4-5 Μαΐου 2019 Για 10 η   χρονιά η Α.Π.Ο.Δράσης και ο Αιγίλοπας διοργανώνουμε στις Σταγιάτες Πηλίου, το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Μαΐου, τη Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου-Μπαξέ, προσπαθώντας να συμβάλλουμε στη διατήρηση και διάδοση των παραδοσιακών σπόρων και των ντόπιων ποικιλιών και να προωθήσουμε την ιδέα του οικολογικού κήπου. Η υποβάθμιση της ποιότητα ζωής συνδέεται άμεσα με την υποβάθμιση της ποιότητας του νερού, του αέρα, της τροφής , του κλίματος και του περιβάλλοντος γενικότερα. Η γεωργία και η παραγωγή τροφής μετατρέπεται σε αποδέκτη ρύπων αλλά και σε ρυπαντή, ενώ οι λύσεις γίνονται όλο και πιο αυτονόητες αλλά και αναγκαίες. Ο σπόρος ως πηγή ζωή εμπερικλείει τη δύναμη αλλά και την ελπίδα της προοπτικής για το μέλλον. Ο αγώνας μας για τη διατήρηση των βασικών και κοινών αγαθών είναι αδιαπραγμάτευτος και καθημερινός και συνδέεται με

Τετάρτη 17 Αυγούστου: Εφάπαξ του Ν. Ζαπατίνα

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016 στην πλατεία Σταγιατών. Άλλη μια κωμική "απόδραση" στα κινηματογραφικά δρώμενα του καλοκαιριού στις Σταγιάτες. ΕΦΑΠΑΞ του Νίκου Ζαπατίνα κι η υπόθεση έχει ως εξής: Ο Παντελής είναι υπάλληλος στα απορριμματοφόρα του Δήμου από 20 ετών. Η οικογενειακή του ζωή κυκλώνεται από τρεις γυναίκες, τη γυναίκα του Δέσπω, την κόρη του Γωγώ και την πεθερά του Κούλα. Ο Παντελής ό,τι κερδίζει από τη σταθερή δουλειά του και κάποιες περιστασιακές, τα φέρνει όλα στην οικογένεια. Ο ίδιος καταφέρνει να περνά καλά διαβάζοντας ό,τι βιβλία πέφτουν στα χέρια του, απολαμβάνοντας τον πρωινό πατσά στην αγορά με το συνάδελφο Μανόλη, και συζητώντας με τα "κορίτσια της νύχτας" Βάσω και Γιώτα. Η ώρα της συνταξιοδότησης έχει φτάσει πλέον και όλοι περιμένουν το εφάπαξ και κάποια αναδρομικά που φτάνουν στα 10.000.000 δραχμές. Πριν καλά καλά τα πάρει, έχουν αρχίσει να δημιουργούνται εντάσεις αφού σύζυγος και πεθερά κάνουν τα δικά τους σχέδια με τα λεφτά. Μια σ

Άρης Βελουχιώτης: η πορεία και το τέλος

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, στις 8 το βράδυ, στο Δημοτικό Σχολείο Σταγιατών, φιλοξενούμε τον Γιάννη Μάγγο, ο οποίος θα μας παρουσιάσει την πορεία και το τέλος του Άρη Βελουχιώτη. Πρόκειται για μια πρωτότυπη οπτικοακουστική παρουσίαση- ντοκιμαντέρ που καταγράφει την πορεία του Άρη Βελουχιώτη και στηρίζεται σε μαρτυρίες πρωταγωνιστών της εποχής. Με φωτογραφίες και σχεδιαγράμματα απεικονίζονται οι τόποι όπου εξελίχθηκαν τα γεγονότα. Το ντοκιμαντέρ επικεντρώνεται κυρίως στις τελευταίες ώρες της ζωής του Άρη και των συντρόφων του και για πρώτη φορά γίνεται σαφές το ακριβές σημείο θανάτου του.