Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΛΩΡΙΩΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ


Η ζημιά με τη δυσφήμιση της περιοχής σε όλα τα ΜΜΕ έχει ήδη γίνει παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες του Δήμαρχου να υποβαθμίσει το ζήτημα κατόπιν εορτής, με τις τελευταίες του δηλώσεις (10 Ιανουάριου) μιλώντας αυτή τη φορά για μικρή μόλυνση. Φαίνεται πάντως αποφασισμένος να συνεχίσει την τακτική της μόνιμης χλωρίωσης των νερών αλλά και της απαξίωσης των χωριών μας χρησιμοποιώντας το νόμο κατά βούληση, παρανομώντας ασύστολα και παραπληροφορώντας.
ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΟ ΝΟΜΟ (Υ2/2600/01) ΚΑΤΑ ΒΟΥΛΗΣΗ γιατί ενώ αυτός ορίζει ως όριο μόλυνσης το (0) για τα κολοβακτηρίδια, τους εντερόκοκκους και τα e-coli, άφησαν κατά μέρος την Υγειονομική Διάταξη που αφορά την απολύμανση του πόσιμου νερού (ΥΜ/5673/57), η οποία εξαιρεί τις κοινότητες με λιγότερους από 3000 κατοίκους από την υποχρεωτική μόνιμη χλωρίωση.
ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΑΝ, διότι ενώ ο νόμος επιβάλλει την άμεση κοινοποίηση των αποτελεσμάτων των αναλύσεων των δειγμάτων, αυτοί τα έδωσαν στη δημοσιότητα μετά από ένα περίπου μήνα.
ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΑΝ, γιατί μιλούσαν για σοβαρή μόλυνση του πόσιμου νερού στην περιοχή και για κίνδυνο της υγείας των επισκεπτών και των κατοίκων, κάτι που δεν προκύπτει από τα αποτελέσματα των δικών τους αναλύσεων. Σημειώνεται ότι τρία δείγματα από την Πορταριά είχαν μηδενική σε όλα μόλυνση όπως και το δείγμα από τις Σταγιάτες. Οι αριθμοί δεν δικαιολογούν την επιθετικότητα με την οποία χειρίστηκαν την υπόθεση και την οικονομική και ψυχολογική ζημιά που έχουν προκαλέσει στην περιοχή.
ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΑΝ, γιατί υποστήριξαν ότι η  μόνιμη χλωρίωση ήταν αναγκαία επειδή βρήκαν μολυσμένα νερά. Την εργολαβία όμως την είχαν αποφασίσει πριν από ένα χρόνο όταν δεν είχαν αναλάβει ακόμη την ευθύνη της διοίκησης της ΔΕΥΑΜΒ. 
Η εγκατάσταση μόνιμης χλωρίωσης αστικοποιεί τα χωριά μας και τους αφαιρεί τις όποιες δυνατότητες επιβίωσης υπάρχουν, αφού το νερό του Πηλίου αποτελεί πόλο έλξης για τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα έπρεπε να φροντίζει για την διατήρηση των φυσικών χαρακτηριστικών των νερών της περιοχής  και όχι για την αλλοίωση τους.
ΥΠΟΤΙΜΟΥΝ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ όταν δηλώνουν πως θα φροντίσουν να εφαρμόσουν ανώδυνη μέθοδο απολύμανσης με μια άλλη φυσικά εργολαβία, αφού υλοποιήσουν την εργολαβία των 2000000 ευρώ για να μας ποτίσουν χλώριο.
ΜΑΣ ΠΟΤΙΖΟΥΝ ΧΛΩΡΙΟ όπως και τους κατοίκους της πόλης, το οποίο ανάμεσα στα άλλα προκαλεί: νευρικές παθήσεις, γεροντική άνοια, προβλήματα γονιμότητας, αποβολές, αρτηριοσκλήρυνση, δερματοπάθειες, καρδιοπάθειες, διάφορα είδη καρκίνου, κ.α.!!! Αυτοί είναι οι λόγοι που στην κεντρική Ευρώπη, στο Παρίσι , στο Άμστερνταμ, στο Μόναχο και σε εκατοντάδες άλλες πόλεις η χλωρίωση έχει καταργηθεί εδώ και πολλά χρόνια.
Προστασία της υγείας μας σημαίνει πρωτίστως συστηματικό καθαρισμό και συντήρηση δεξαμενών και δικτύων , άμεσο εντοπισμό των εστιών μόλυνσης και αποκατάσταση και όχι χλωρίωση και αδιαφορία που αποτελεί πάγια πρακτική της ΔΕΥΑΜΒ χρόνια τώρα στο Βόλο.
Η προτροπή του αντιπρόεδρου της ΔΕΥΑΜΒ να συνηθίσουμε τη γεύση του χλώριου αποτελεί ύβρη στους κατοίκους των χωριών μας που πολύ γρήγορα εισέπραξαν το αντίτιμο της συμμετοχής στον Καλλικράτη: χλώριο και υποτίμηση.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την εγκατάλειψη των σχεδίων για μόνιμη χλωρίωση και τον σεβασμό απέναντι στους κατοίκους, την ιστορία και τη φύση των χωριών του Πηλίου και  θα διεκδικήσουμε όποια έννομα δικαιώματα προκύπτουν από τη βλαπτική διαχείριση της υπόθεσης από την ΔΕΥΑΜΒ.
Την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου, ώρα 19:30, στην καφετέρια «Πανσέληνος» στο Κατηχώρι, θα προβληθεί ντοκιμαντέρ με θέμα την χλωρίωση και  τις βλαπτικές συνέπειες στην ανθρώπινη υγεία. Θα ακολουθήσει συζήτηση.
Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου καλούμε σε συνέλευση τους κατοίκους των χωριών μας σε χώρο και ώρα που θα ανακοινωθούν έγκαιρα.
ΔΕΝ ΘΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΑΝΑΤΡΕΞΕΙ ΣΤΙΣ ΒΡΥΣΕΣ ΜΑΣ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΝΕΡΟ ΤΩΝ ΠΗΓΩΝ ΜΑΣ

                  Κάτοικοι Πορταριάς, Κατηχωρίου και Σταγιατών

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογιού Κήπου-μπαξέ

Δελτίο τύπου 10 η Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου-μπαξέ. Το πρόγραμμα της γιορτής Σταγιάτες Πηλίου, 4-5 Μαΐου 2019 Για 10 η   χρονιά η Α.Π.Ο.Δράσης και ο Αιγίλοπας διοργανώνουμε στις Σταγιάτες Πηλίου, το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Μαΐου, τη Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου-Μπαξέ, προσπαθώντας να συμβάλλουμε στη διατήρηση και διάδοση των παραδοσιακών σπόρων και των ντόπιων ποικιλιών και να προωθήσουμε την ιδέα του οικολογικού κήπου. Η υποβάθμιση της ποιότητα ζωής συνδέεται άμεσα με την υποβάθμιση της ποιότητας του νερού, του αέρα, της τροφής , του κλίματος και του περιβάλλοντος γενικότερα. Η γεωργία και η παραγωγή τροφής μετατρέπεται σε αποδέκτη ρύπων αλλά και σε ρυπαντή, ενώ οι λύσεις γίνονται όλο και πιο αυτονόητες αλλά και αναγκαίες. Ο σπόρος ως πηγή ζωή εμπερικλείει τη δύναμη αλλά και την ελπίδα της προοπτικής για το μέλλον. Ο αγώνας μας για τη διατήρηση των βασικών και κοινών αγαθών είναι αδιαπραγμάτευτος και καθημερινός και συνδέεται με

Τετάρτη 17 Αυγούστου: Εφάπαξ του Ν. Ζαπατίνα

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016 στην πλατεία Σταγιατών. Άλλη μια κωμική "απόδραση" στα κινηματογραφικά δρώμενα του καλοκαιριού στις Σταγιάτες. ΕΦΑΠΑΞ του Νίκου Ζαπατίνα κι η υπόθεση έχει ως εξής: Ο Παντελής είναι υπάλληλος στα απορριμματοφόρα του Δήμου από 20 ετών. Η οικογενειακή του ζωή κυκλώνεται από τρεις γυναίκες, τη γυναίκα του Δέσπω, την κόρη του Γωγώ και την πεθερά του Κούλα. Ο Παντελής ό,τι κερδίζει από τη σταθερή δουλειά του και κάποιες περιστασιακές, τα φέρνει όλα στην οικογένεια. Ο ίδιος καταφέρνει να περνά καλά διαβάζοντας ό,τι βιβλία πέφτουν στα χέρια του, απολαμβάνοντας τον πρωινό πατσά στην αγορά με το συνάδελφο Μανόλη, και συζητώντας με τα "κορίτσια της νύχτας" Βάσω και Γιώτα. Η ώρα της συνταξιοδότησης έχει φτάσει πλέον και όλοι περιμένουν το εφάπαξ και κάποια αναδρομικά που φτάνουν στα 10.000.000 δραχμές. Πριν καλά καλά τα πάρει, έχουν αρχίσει να δημιουργούνται εντάσεις αφού σύζυγος και πεθερά κάνουν τα δικά τους σχέδια με τα λεφτά. Μια σ

Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου, 29-30/4: Το πρόγραμμα

Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου-μπαξέ Κοινά αγαθά – Ιδιωτικοποιήσεις – Αυτόνομες Κοινότητες Σταγιάτες 29-30 Απριλίου 2023 Στη φετινή γιορτή συζητάμε για τα κοινά αγαθά, το νερό, τους σπόρους, τη γη, τον αέρα, τους δημόσιους χώρους και την επίθεση που δέχονται καθημερινά από τα κέντρα εξουσίας και το κεφάλαιο. Αυτά που ίσως θεωρούνται δεδομένα, δεν είναι και τα κινήματα για τη γη και την ελευθερία μάχονται για την υπεράσπισή τους απέναντι στην επιβολή των κανόνων της αγοράς και την κρατική καταστολή. Ο αγώνας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού, των σπόρων και της γης, ο αγώνας ενάντια στην καύση σκουπιδιών, στις ανεμογεννήτριες και το LNG , συναντώνται και συνομιλούν για να χτίσουμε τις αντιστάσεις μας συλλογικά σε μια κοινωνία με αυτόνομες κοινότητες αγώνα και ελεύθερους ανθρώπους. Το πρόγραμμα της Γιορτής Σάββατο 29/4/23 10:00 Έναρξη γιορτής – διάθεση φυτωρίων 10:30 Εργαστήρι COB φυσική δόμηση και βιοκλιματική αρχιτεκτονική 12:00 Εργαστήρι για πα