Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΗΛΙΟΥ ΚΑΛΟΥΝ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΉΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ

H Συντονιστική Επιτροπή των κατοίκων του Πηλίου οργανώνει εκδήλωση-συζήτηση με θέμα το πόσιμο νερό την Δευτέρα 3/12 και ώρα 18:00 στο Εργατικό Κέντρο Βόλου.
 Μετά από πάνω από ένα χρόνο συνελεύσεων στα χωριά, συνεδριάσεων της ΣΕ και  κινητοποιήσεων, εκφράστηκε η επιθυμία των κατοίκων να μοιραστούμε τους προβληματισμούς και τις απόψεις μας με τους κατοίκους της πόλης με τους οποίους άλλωστε μέσω Καλλικράτη είμαστε πλέον συνδημότες.
Είναι γεγονός ότι τα προβλήματα που αφορούν την επάρκεια και την ποιότητα του πόσιμου νερού τόσο πάνω στα χωριά όσο και κάτω στην πόλη  είναι κοινά μια και η διαχειριστική αρχή, δηλαδή η ΔΕΥΑΜΒ και η Δημοτική Αρχή που την διοικεί είναι ενιαία.
Εδώ και αρκετά χρόνια η ΔΕΥΑΜΒ αποτελεί αντικείμενο κριτικής των κατοίκων του Πολεοδομικού Συγκροτήματος για την πολιτική της στην διαχείριση του πόσιμου νερού. Κατά καιρούς έχουν δει το φως της δημοσιότητας παράπονα για την ποιότητα του νερού, για την εφαρμοζόμενη τιμολογιακή πολιτική ακόμη και για την επικοινωνιακή πολιτική της. Είναι, τελικά, εμφανής η έλλειψη εμπιστοσύνης ανάμεσα στην επιχείρηση και τους κατοίκους-πελάτες της
Αφερέγγυα είναι η ΔΕΥΑΜΒ και για τους Πηλιορείτες μετά από το μαγάρισμα του νερού που πίνουν με χλώριο και την επιθετική πολιτική που ακολουθεί αγνοώντας την ιστορία, την τοπική οικονομία και τις ιδιαιτερότητες των τοπικών κοινωνιών. Οργή και αγανάκτηση είναι ότι έχουμε εισπράξει από τη δίχρονη επαφή μας με αυτή την επιχείρηση.
Στην προσπάθειά μας να αντιμετωπίσουμε  αυτή την επιθετική πολιτική αναζητήσαμε πληροφορίες, αποκτήσαμε γνώσεις και διαμορφώσαμε μια κατά την γνώμη μας ολοκληρωμένη άποψη για τα θέματα που απασχολούν τα χωριά και την πόλη τα οποία εκ των πραγμάτων είναι κοινά.
Αυτά ακριβώς θα θέλαμε να εκθέσουμε ολοκληρωμένα σε μια εποικοδομητική συζήτηση με όσους κατοίκους της πόλης ενδιαφέρονται. Στη συζήτηση θα παρουσιαστεί και η πρότασή μας για την ικανοποίηση του δικαιώματος των Βολιωτών να πίνουν νερό ακόμη και κατευθείαν από τις πηγές του βουνού.
Υπάρχει ακόμη ένας, ο σπουδαιότερος, λόγος για την επικοινωνία αυτή. Είναι η επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση της οποίας τα δεινά θα υποστούμε όλοι με δεδομένη τη διάθεση του ΔΝΤ και των «κυβερνώντων» να ξεπουλήσουν όλους τους φυσικούς πόρους σε επενδυτές εγχώριους και ξένους, οι οποίοι, σύμφωνα με όσα γίνονται στις  υπό κατοχή χώρες, ενδιαφέρονται αποκλειστικά για τη μεγιστοποίηση των κερδών τους .
Καλούμε λοιπόν τους κατοίκους του Βόλου, της Νέας Ιωνίας και της γύρω περιοχής  να συζητήσουμε όλα αυτά τα θέματα και να αρχίσουμε να οργανώνουμε την αντίστασή μας απέναντι στην πολιτική της ΔΕΥΑΜΒ που μοναδικό στόχο έχει να ιδιωτικοποιήσει και να ξεπουλήσει το λόγω αφθονίας και καθαρότητας πολυτιμότερο αγαθό του τόπου μας: ΤΟ ΝΕΡΟ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογιού Κήπου-μπαξέ

Δελτίο τύπου 10 η Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου-μπαξέ. Το πρόγραμμα της γιορτής Σταγιάτες Πηλίου, 4-5 Μαΐου 2019 Για 10 η   χρονιά η Α.Π.Ο.Δράσης και ο Αιγίλοπας διοργανώνουμε στις Σταγιάτες Πηλίου, το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Μαΐου, τη Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου-Μπαξέ, προσπαθώντας να συμβάλλουμε στη διατήρηση και διάδοση των παραδοσιακών σπόρων και των ντόπιων ποικιλιών και να προωθήσουμε την ιδέα του οικολογικού κήπου. Η υποβάθμιση της ποιότητα ζωής συνδέεται άμεσα με την υποβάθμιση της ποιότητας του νερού, του αέρα, της τροφής , του κλίματος και του περιβάλλοντος γενικότερα. Η γεωργία και η παραγωγή τροφής μετατρέπεται σε αποδέκτη ρύπων αλλά και σε ρυπαντή, ενώ οι λύσεις γίνονται όλο και πιο αυτονόητες αλλά και αναγκαίες. Ο σπόρος ως πηγή ζωή εμπερικλείει τη δύναμη αλλά και την ελπίδα της προοπτικής για το μέλλον. Ο αγώνας μας για τη διατήρηση των βασικών και κοινών αγαθών είναι αδιαπραγμάτευτος και καθημερινός και συνδέεται με

Τετάρτη 17 Αυγούστου: Εφάπαξ του Ν. Ζαπατίνα

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016 στην πλατεία Σταγιατών. Άλλη μια κωμική "απόδραση" στα κινηματογραφικά δρώμενα του καλοκαιριού στις Σταγιάτες. ΕΦΑΠΑΞ του Νίκου Ζαπατίνα κι η υπόθεση έχει ως εξής: Ο Παντελής είναι υπάλληλος στα απορριμματοφόρα του Δήμου από 20 ετών. Η οικογενειακή του ζωή κυκλώνεται από τρεις γυναίκες, τη γυναίκα του Δέσπω, την κόρη του Γωγώ και την πεθερά του Κούλα. Ο Παντελής ό,τι κερδίζει από τη σταθερή δουλειά του και κάποιες περιστασιακές, τα φέρνει όλα στην οικογένεια. Ο ίδιος καταφέρνει να περνά καλά διαβάζοντας ό,τι βιβλία πέφτουν στα χέρια του, απολαμβάνοντας τον πρωινό πατσά στην αγορά με το συνάδελφο Μανόλη, και συζητώντας με τα "κορίτσια της νύχτας" Βάσω και Γιώτα. Η ώρα της συνταξιοδότησης έχει φτάσει πλέον και όλοι περιμένουν το εφάπαξ και κάποια αναδρομικά που φτάνουν στα 10.000.000 δραχμές. Πριν καλά καλά τα πάρει, έχουν αρχίσει να δημιουργούνται εντάσεις αφού σύζυγος και πεθερά κάνουν τα δικά τους σχέδια με τα λεφτά. Μια σ

Άρης Βελουχιώτης: η πορεία και το τέλος

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, στις 8 το βράδυ, στο Δημοτικό Σχολείο Σταγιατών, φιλοξενούμε τον Γιάννη Μάγγο, ο οποίος θα μας παρουσιάσει την πορεία και το τέλος του Άρη Βελουχιώτη. Πρόκειται για μια πρωτότυπη οπτικοακουστική παρουσίαση- ντοκιμαντέρ που καταγράφει την πορεία του Άρη Βελουχιώτη και στηρίζεται σε μαρτυρίες πρωταγωνιστών της εποχής. Με φωτογραφίες και σχεδιαγράμματα απεικονίζονται οι τόποι όπου εξελίχθηκαν τα γεγονότα. Το ντοκιμαντέρ επικεντρώνεται κυρίως στις τελευταίες ώρες της ζωής του Άρη και των συντρόφων του και για πρώτη φορά γίνεται σαφές το ακριβές σημείο θανάτου του.