Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Διάνοιξη μονοπατιού στην Πορταριά



Την προηγούμενη Πέμπτη  ο σύλλογος Επαγγελματιών Δυτικού Πηλίου «Κοινόν Πηλίου Όρους» και η Α.Π.Ο.Δράσης από τις Σταγιάτες ξεκινήσαμε τη διάνοιξη του μονοπατιού των Κενταύρων στην Πορταριά, μέσα στο ρέμα  της Μάνας εκεί όπου παλιά υπήρχε ο αλευρόμυλος και η εγκατάσταση της ηλεκτρογεννήτριας , η οποία λειτουργούσε προπολεμικά.
Την Δευτέρα 22/4, στις 3:00μμ θα συγκεντρωθούμε στην βρύση της Αδάμενας για να συνεχίσουμε και να περατώσουμε την διάνοιξη μέσα σε ένα κλασσικό Πηλιορείτικο και φανταστικό τοπίο.
Η ομορφιά του τοπίου θα αποτελέσει πόλο έλξης περιπατητών από τον Βόλο, την Ελλάδα και το εξωτερικό με την καταχώρησή του σε ιστοσελίδες σχετικές με μονοπάτια.
Το μονοπάτι αυτό αποτελεί συνέχεια του μονοπατιού που ξεκινάει από τις Αηδονοφωλιές, περνάει από την πλατεία των Σταγιατών και καταλήγει στον δρόμο που συνδέει την Πορταριά με την Μακρινίτσα στο ύψος του κοιμητηρίου και μπαίνει στη λίστα των νερόμυλων και δριστελών της περιοχής που δημιουργούν θεματικά μονοπάτια με μεγάλο ενδιαφέρον από πολιτιστική και εκπαιδευτική άποψη.
Η Α.Π.Ο.Δράσης από τις Σταγιάτες, συμμετέχει  ενεργά σε αυτή την προσπάθεια και καλεί φίλους περιπατητές να βοηθήσουν στη διάνοιξη με ότι κατάλληλο για αυτή την εργασία εργαλείο διαθέτουν. Απαραίτητο είναι να φορούν γάντια εργασίας και μποτάκια και να έχουν μαζί τους ένα μπουκάλι απίθανο νερό, από τις πολλές βρύσες του χωριού, χωρίς χλώριο φυσικά. Ευπρόσδεκτοι είναι και όσοι έρχονται μετά τις 3:00μμ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογιού Κήπου-μπαξέ

Δελτίο τύπου 10 η Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου-μπαξέ. Το πρόγραμμα της γιορτής Σταγιάτες Πηλίου, 4-5 Μαΐου 2019 Για 10 η   χρονιά η Α.Π.Ο.Δράσης και ο Αιγίλοπας διοργανώνουμε στις Σταγιάτες Πηλίου, το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Μαΐου, τη Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου-Μπαξέ, προσπαθώντας να συμβάλλουμε στη διατήρηση και διάδοση των παραδοσιακών σπόρων και των ντόπιων ποικιλιών και να προωθήσουμε την ιδέα του οικολογικού κήπου. Η υποβάθμιση της ποιότητα ζωής συνδέεται άμεσα με την υποβάθμιση της ποιότητας του νερού, του αέρα, της τροφής , του κλίματος και του περιβάλλοντος γενικότερα. Η γεωργία και η παραγωγή τροφής μετατρέπεται σε αποδέκτη ρύπων αλλά και σε ρυπαντή, ενώ οι λύσεις γίνονται όλο και πιο αυτονόητες αλλά και αναγκαίες. Ο σπόρος ως πηγή ζωή εμπερικλείει τη δύναμη αλλά και την ελπίδα της προοπτικής για το μέλλον. Ο αγώνας μας για τη διατήρηση των βασικών και κοινών αγαθών είναι αδιαπραγμάτευτος και καθημερινός και συνδέεται με

Τετάρτη 17 Αυγούστου: Εφάπαξ του Ν. Ζαπατίνα

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016 στην πλατεία Σταγιατών. Άλλη μια κωμική "απόδραση" στα κινηματογραφικά δρώμενα του καλοκαιριού στις Σταγιάτες. ΕΦΑΠΑΞ του Νίκου Ζαπατίνα κι η υπόθεση έχει ως εξής: Ο Παντελής είναι υπάλληλος στα απορριμματοφόρα του Δήμου από 20 ετών. Η οικογενειακή του ζωή κυκλώνεται από τρεις γυναίκες, τη γυναίκα του Δέσπω, την κόρη του Γωγώ και την πεθερά του Κούλα. Ο Παντελής ό,τι κερδίζει από τη σταθερή δουλειά του και κάποιες περιστασιακές, τα φέρνει όλα στην οικογένεια. Ο ίδιος καταφέρνει να περνά καλά διαβάζοντας ό,τι βιβλία πέφτουν στα χέρια του, απολαμβάνοντας τον πρωινό πατσά στην αγορά με το συνάδελφο Μανόλη, και συζητώντας με τα "κορίτσια της νύχτας" Βάσω και Γιώτα. Η ώρα της συνταξιοδότησης έχει φτάσει πλέον και όλοι περιμένουν το εφάπαξ και κάποια αναδρομικά που φτάνουν στα 10.000.000 δραχμές. Πριν καλά καλά τα πάρει, έχουν αρχίσει να δημιουργούνται εντάσεις αφού σύζυγος και πεθερά κάνουν τα δικά τους σχέδια με τα λεφτά. Μια σ

Άρης Βελουχιώτης: η πορεία και το τέλος

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, στις 8 το βράδυ, στο Δημοτικό Σχολείο Σταγιατών, φιλοξενούμε τον Γιάννη Μάγγο, ο οποίος θα μας παρουσιάσει την πορεία και το τέλος του Άρη Βελουχιώτη. Πρόκειται για μια πρωτότυπη οπτικοακουστική παρουσίαση- ντοκιμαντέρ που καταγράφει την πορεία του Άρη Βελουχιώτη και στηρίζεται σε μαρτυρίες πρωταγωνιστών της εποχής. Με φωτογραφίες και σχεδιαγράμματα απεικονίζονται οι τόποι όπου εξελίχθηκαν τα γεγονότα. Το ντοκιμαντέρ επικεντρώνεται κυρίως στις τελευταίες ώρες της ζωής του Άρη και των συντρόφων του και για πρώτη φορά γίνεται σαφές το ακριβές σημείο θανάτου του.