Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

"Ερωτικές Αψιμαχίες" στις Σταγιάτες!Η Α.Π.Ο.Δράσης φιλοξενεί τη θεατρική ομάδα ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ, η οποία την Τετάρτη 31 Ιουλίου παρουσιάζει τα δύο μονόπρακτα του Άντον Τσέχωφ «Η Αρκούδα» και «Πρόταση Γάμου», με το γενικό τίτλο «Ερωτικές Αψιμαχίες». Όπως δηλώνεται από τον τίτλο της παράστασης, πρόκειται για τις κωμικές καταστάσεις που συχνά συνοδεύουν συγκρούσεις αλλά και ερωτικά ξυπνήματα που πυροδοτούνται από τη συνάντηση ενός άντρα και μιας γυναίκας.
Η πρώτη παρουσίαση των μονόπρακτων έγινε στις 24 Ιουνίου στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Άλλη Μεριά 2013», στην πλατεία Κυλινδρά. Οι παραστάσεις συνεχίζονται αυτή την Τετάρτη στις Σταγιάτες και το Σάββατο 3 Αυγούστου 2013 στην Ξινόβρυση. Συγκεκριμένα στις Σταγιάτες οι «Επί σκηνής» θα παίξουν στην αυλή του Κοινοτικού Κέντρου Παράδοσης και Πολιτισμού στις 9:30 μμ. Ενώ την ίδια ώρα το Σάββατο 3/8 στο Πολιτιστικό κέντρο Παλιό σχολείο της Ξινόβρυσης, καλεσμένοι του Πολιτιστικού Συλλόγου Ξινόβρυσης.
Η παράσταση σκηνοθετήθηκε από την Χρυσάνθη Βασιλική Κορώνη και τη σκηνογραφία επιμελήθηκε η Έρρικα Γκουτενσβάγκερ. Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Αλέξιος Λόλας, Χαρά Μάγγου, Βάια Μπεκιώτη, Μαρία Περαντζάκη, Κατερίνα Πρασσά, Παναγιώτης Σπανός, Μαρία Σταμπούλογλου και Μαρία Τεχνοπούλου. Η επιμέλεια της μουσικής είναι της σοπράνο Σόνιας Βλιώρα, η οποία τραγουδά ζωντανά στην παράσταση, συνοδεία του ακκορντεονίστα Διακουμή Παπαδιακουμή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογιού Κήπου-μπαξέ

Δελτίο τύπου 10 η Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου-μπαξέ. Το πρόγραμμα της γιορτής Σταγιάτες Πηλίου, 4-5 Μαΐου 2019 Για 10 η   χρονιά η Α.Π.Ο.Δράσης και ο Αιγίλοπας διοργανώνουμε στις Σταγιάτες Πηλίου, το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Μαΐου, τη Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου-Μπαξέ, προσπαθώντας να συμβάλλουμε στη διατήρηση και διάδοση των παραδοσιακών σπόρων και των ντόπιων ποικιλιών και να προωθήσουμε την ιδέα του οικολογικού κήπου. Η υποβάθμιση της ποιότητα ζωής συνδέεται άμεσα με την υποβάθμιση της ποιότητας του νερού, του αέρα, της τροφής , του κλίματος και του περιβάλλοντος γενικότερα. Η γεωργία και η παραγωγή τροφής μετατρέπεται σε αποδέκτη ρύπων αλλά και σε ρυπαντή, ενώ οι λύσεις γίνονται όλο και πιο αυτονόητες αλλά και αναγκαίες. Ο σπόρος ως πηγή ζωή εμπερικλείει τη δύναμη αλλά και την ελπίδα της προοπτικής για το μέλλον. Ο αγώνας μας για τη διατήρηση των βασικών και κοινών αγαθών είναι αδιαπραγμάτευτος και καθημερινός και συνδέεται με

Τετάρτη 17 Αυγούστου: Εφάπαξ του Ν. Ζαπατίνα

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016 στην πλατεία Σταγιατών. Άλλη μια κωμική "απόδραση" στα κινηματογραφικά δρώμενα του καλοκαιριού στις Σταγιάτες. ΕΦΑΠΑΞ του Νίκου Ζαπατίνα κι η υπόθεση έχει ως εξής: Ο Παντελής είναι υπάλληλος στα απορριμματοφόρα του Δήμου από 20 ετών. Η οικογενειακή του ζωή κυκλώνεται από τρεις γυναίκες, τη γυναίκα του Δέσπω, την κόρη του Γωγώ και την πεθερά του Κούλα. Ο Παντελής ό,τι κερδίζει από τη σταθερή δουλειά του και κάποιες περιστασιακές, τα φέρνει όλα στην οικογένεια. Ο ίδιος καταφέρνει να περνά καλά διαβάζοντας ό,τι βιβλία πέφτουν στα χέρια του, απολαμβάνοντας τον πρωινό πατσά στην αγορά με το συνάδελφο Μανόλη, και συζητώντας με τα "κορίτσια της νύχτας" Βάσω και Γιώτα. Η ώρα της συνταξιοδότησης έχει φτάσει πλέον και όλοι περιμένουν το εφάπαξ και κάποια αναδρομικά που φτάνουν στα 10.000.000 δραχμές. Πριν καλά καλά τα πάρει, έχουν αρχίσει να δημιουργούνται εντάσεις αφού σύζυγος και πεθερά κάνουν τα δικά τους σχέδια με τα λεφτά. Μια σ

Άρης Βελουχιώτης: η πορεία και το τέλος

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, στις 8 το βράδυ, στο Δημοτικό Σχολείο Σταγιατών, φιλοξενούμε τον Γιάννη Μάγγο, ο οποίος θα μας παρουσιάσει την πορεία και το τέλος του Άρη Βελουχιώτη. Πρόκειται για μια πρωτότυπη οπτικοακουστική παρουσίαση- ντοκιμαντέρ που καταγράφει την πορεία του Άρη Βελουχιώτη και στηρίζεται σε μαρτυρίες πρωταγωνιστών της εποχής. Με φωτογραφίες και σχεδιαγράμματα απεικονίζονται οι τόποι όπου εξελίχθηκαν τα γεγονότα. Το ντοκιμαντέρ επικεντρώνεται κυρίως στις τελευταίες ώρες της ζωής του Άρη και των συντρόφων του και για πρώτη φορά γίνεται σαφές το ακριβές σημείο θανάτου του.