Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Διήμερο για τα 10 χρόνια δράσης του Αιγίλοπα

Δελτίο τύπου από τον Αιγίλοπα:
Με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα χρόνων δράσης του ΑΙΓΙΛΟΠΑ για τους σπόρους και την Οικολογική Γεωργία, από την ίδρυσή του έως σήμερα (2004 – 2014), διοργανώνουμε διήμερο επιδεικτικού αγρού – ενημέρωσης, στις 7 – 8 Ιουνίου 2014 στην έδρα του ΑΙΓΙΛΟΠΑ, στα Άνω Λεχώνια Βόλου , με τίτλο:
Η “ΖΕΑ” και τα 100 πρόσωπά της: Ένας παράδεισος βαλκανικών ποικιλιών δίκοκκου και μονόκοκκου σιταριού.
Η εκδήλωση αφιερώνεται στην άποψη της οργάνωσης ΑΙΓΙΛΟΠΑΣ για την πολυσυζητημένη «ΖΕΑ» και πραγματοποιείται στο Ερευνητικό Αγρόκτημα ΛΩΤΟΣ (10 λεπτά με τα πόδια από την παραλία των Πλατανιδίων). Στο Αγρόκτημα ΛΩΤΟΣ ωριμάζει μια πανσπερμία ποικιλιών δικόκκου και μονοκόκκου σιταριού κυρίως από Βαλκάνια αλλά και άλλων ειδών και ποικιλιών παραδοσιακού σιταριού, κριθαριού, κηπευτικών και οσπρίων σε ένα περιβάλλον παραδοσιακού οπωρώνα της Λεχωνίτικης πεδιάδας του Πηλίου.
Σάββατο 7/6 πρωί ώρα 10.00 : ΑΙΓΙΛΟΠΑΣ -10 χρόνια δράσης για τη Βιοποικιλότητα και την Οικολογική Γεωργία – Παρουσίαση ερευνητικού αγρού διατήρησης και επιλογής ποικιλιών μονόκοκκου - δίκοκκου σιταριού και κριθαριού (Κουτής Κώστας, Γεωπόνος, M.Sc., Ph.D Οργανική Βελτίωση )
Κυριακή 8/6 πρωϊ ώρα 11.00 - Στοιχεία και απόψεις για τη «ΖΕΑ» από την προϊστορία έως σήμερα.
Ομιλητές: Βαλαμώτη Σουλτάνα-Μαρία, Επ. Καθ. Αρχαιολογίας Α.Π.Θ.
Κορπέτης Βαγγέλης, Γεωπόνος, Ινστιτούτο Σιτηρών, ΕΛΓΟ  «ΔΗΜΗΤΡΑ»
Κουτής Κώστας, Γεωπόνος, M.Sc., Ph.D Οργανική Βελτίωση, ΑΙΓΙΛΟΠΑΣ
Ώρες λειτουργίας επιδεικτικού αγρού: 9.00-14.00
Για να έρθετε στο Αγρόκτημα Λωτός:
Από Βόλο – Αγριά - Άνω Λεχώνια- Πλατανίδια (Αστικό λεωφορείο Νο 5, μία στάση πριν το τέρμα στην παραλία). Αν έρθετε με ΙΧ παρακαλούμε παρκάρετε στην παραλία. Οδός Μυροφόρων δεξιά , 10 λεπτά με τα πόδια, ακολουθείστε τις πινακίδες.
Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για το πρόγραμμα του διημέρου επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας : www.aegilops.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογιού Κήπου-μπαξέ

Δελτίο τύπου 10 η Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου-μπαξέ. Το πρόγραμμα της γιορτής Σταγιάτες Πηλίου, 4-5 Μαΐου 2019 Για 10 η   χρονιά η Α.Π.Ο.Δράσης και ο Αιγίλοπας διοργανώνουμε στις Σταγιάτες Πηλίου, το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Μαΐου, τη Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου-Μπαξέ, προσπαθώντας να συμβάλλουμε στη διατήρηση και διάδοση των παραδοσιακών σπόρων και των ντόπιων ποικιλιών και να προωθήσουμε την ιδέα του οικολογικού κήπου. Η υποβάθμιση της ποιότητα ζωής συνδέεται άμεσα με την υποβάθμιση της ποιότητας του νερού, του αέρα, της τροφής , του κλίματος και του περιβάλλοντος γενικότερα. Η γεωργία και η παραγωγή τροφής μετατρέπεται σε αποδέκτη ρύπων αλλά και σε ρυπαντή, ενώ οι λύσεις γίνονται όλο και πιο αυτονόητες αλλά και αναγκαίες. Ο σπόρος ως πηγή ζωή εμπερικλείει τη δύναμη αλλά και την ελπίδα της προοπτικής για το μέλλον. Ο αγώνας μας για τη διατήρηση των βασικών και κοινών αγαθών είναι αδιαπραγμάτευτος και καθημερινός και συνδέεται με

Τετάρτη 17 Αυγούστου: Εφάπαξ του Ν. Ζαπατίνα

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016 στην πλατεία Σταγιατών. Άλλη μια κωμική "απόδραση" στα κινηματογραφικά δρώμενα του καλοκαιριού στις Σταγιάτες. ΕΦΑΠΑΞ του Νίκου Ζαπατίνα κι η υπόθεση έχει ως εξής: Ο Παντελής είναι υπάλληλος στα απορριμματοφόρα του Δήμου από 20 ετών. Η οικογενειακή του ζωή κυκλώνεται από τρεις γυναίκες, τη γυναίκα του Δέσπω, την κόρη του Γωγώ και την πεθερά του Κούλα. Ο Παντελής ό,τι κερδίζει από τη σταθερή δουλειά του και κάποιες περιστασιακές, τα φέρνει όλα στην οικογένεια. Ο ίδιος καταφέρνει να περνά καλά διαβάζοντας ό,τι βιβλία πέφτουν στα χέρια του, απολαμβάνοντας τον πρωινό πατσά στην αγορά με το συνάδελφο Μανόλη, και συζητώντας με τα "κορίτσια της νύχτας" Βάσω και Γιώτα. Η ώρα της συνταξιοδότησης έχει φτάσει πλέον και όλοι περιμένουν το εφάπαξ και κάποια αναδρομικά που φτάνουν στα 10.000.000 δραχμές. Πριν καλά καλά τα πάρει, έχουν αρχίσει να δημιουργούνται εντάσεις αφού σύζυγος και πεθερά κάνουν τα δικά τους σχέδια με τα λεφτά. Μια σ

Άρης Βελουχιώτης: η πορεία και το τέλος

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, στις 8 το βράδυ, στο Δημοτικό Σχολείο Σταγιατών, φιλοξενούμε τον Γιάννη Μάγγο, ο οποίος θα μας παρουσιάσει την πορεία και το τέλος του Άρη Βελουχιώτη. Πρόκειται για μια πρωτότυπη οπτικοακουστική παρουσίαση- ντοκιμαντέρ που καταγράφει την πορεία του Άρη Βελουχιώτη και στηρίζεται σε μαρτυρίες πρωταγωνιστών της εποχής. Με φωτογραφίες και σχεδιαγράμματα απεικονίζονται οι τόποι όπου εξελίχθηκαν τα γεγονότα. Το ντοκιμαντέρ επικεντρώνεται κυρίως στις τελευταίες ώρες της ζωής του Άρη και των συντρόφων του και για πρώτη φορά γίνεται σαφές το ακριβές σημείο θανάτου του.