Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τετάρτη 30 Ιουλίου: Το κλειδί της Σάρας

Η τελευταία για φέτος προβολή του Κινηματογραφικού Ιουλίου στις Σταγιάτες είναι η προγραμματισμένη για την προηγούμενη Τετάρτη ταινία, που όμως δεν καταφέραμε να δούμε λόγω βροχής. Πρόκειται για την ταινία Το κλειδί της Σάρας (Elle s’appelait Sarah) του Ζιλ Πακέ-Μπρενέ.
Η υπόθεση της ταινίας, που βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Τατιάνα ντε Ρονέ, έχει ως εξής: Η Julia Jarmond είναι μια αμερικανίδα δημοσιογράφος που έχει εγκατασταθεί στη Γαλλία εδώ και είκοσι χρόνια και ζει σήμερα στο Παρίσι. Κάνει μια έρευνα για τα οδυνηρά γεγονότα που έλαβαν χώρα τον Ιούλιο του 1942, τότε που η γαλλική αστυνομία συγκέντρωσε χιλιάδες Εβραίους στο Χειμερινό Ποδηλατοδρόμιο του Παρισιού με σκοπό την απέλασή τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί στην Πολωνία. Καθώς ανατρέχει πίσω στα γεγονότα, στην πορεία της συναντά τη Sarah, που εκείνο το μοιραίο καλοκαίρι ήταν ένα κοριτσάκι δέκα χρονών. Και από εκείνη τη στιγμή, αυτό που για την Julia ξεκίνησε μόνο ως θέμα για το άρθρο που θα ετοίμαζε, γίνεται μια προσωπική πρόκληση που θα αποκαλύψει ένα οικογενειακό μυστικό. Πώς θα μπλεχτούν οι μοίρες δύο ανθρώπων, κοντά εξήντα χρόνια μετά, για να φανερώσουν ένα μυστικό που θα ανατρέψει μια για πάντα τη ζωή της Julia και των οικείων της; Μερικές φορές η αλήθεια που αναδύεται από το παρελθόν έχει το τίμημά της στο παρόν.
Παίζουν οι  Kristin Scott Thomas, Mélusine Mayance, Niels Arestrup, Frédéric Pierrot, Michel Duchaussoy.
Η προβολή γίνεται στην αυλή του Κοινοτικού Κέντρου Παράδοσης και Πολιτισμού Σταγιατών, την Τετάρτη 30 Ιουλίου στις 9:15 το βράδυ. Προλογίζει ο Παναγιώτης Αλεξανδρίδης.
Περισσότερες πληροφορίες και κριτική για την ταινία: τεχνο-δρόμων

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου, 29-30/4: Το πρόγραμμα

Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου-μπαξέ Κοινά αγαθά – Ιδιωτικοποιήσεις – Αυτόνομες Κοινότητες Σταγιάτες 29-30 Απριλίου 2023 Στη φετινή γιορτή συζητάμε για τα κοινά αγαθά, το νερό, τους σπόρους, τη γη, τον αέρα, τους δημόσιους χώρους και την επίθεση που δέχονται καθημερινά από τα κέντρα εξουσίας και το κεφάλαιο. Αυτά που ίσως θεωρούνται δεδομένα, δεν είναι και τα κινήματα για τη γη και την ελευθερία μάχονται για την υπεράσπισή τους απέναντι στην επιβολή των κανόνων της αγοράς και την κρατική καταστολή. Ο αγώνας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού, των σπόρων και της γης, ο αγώνας ενάντια στην καύση σκουπιδιών, στις ανεμογεννήτριες και το LNG , συναντώνται και συνομιλούν για να χτίσουμε τις αντιστάσεις μας συλλογικά σε μια κοινωνία με αυτόνομες κοινότητες αγώνα και ελεύθερους ανθρώπους. Το πρόγραμμα της Γιορτής Σάββατο 29/4/23 10:00 Έναρξη γιορτής – διάθεση φυτωρίων 10:30 Εργαστήρι COB φυσική δόμηση και βιοκλιματική αρχιτεκτονική 12:00 Εργαστήρι για πα

Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου-μπαξέ

 Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου-μπαξέ το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Απριλίου, στις Σταγιάτες. Το θέμα που θα μας απασχολήσει φέτος είναι οι αυτόνομες κοινότητες και τα κοινά όπως το νερό και οι δημόσιοι χώροι, τα οποία βάλλονται από τη λαίλαπα της ιδιωτικοποίησης, τόσο σε τοπικό όσο και παγκόσμιο επίπεδο. Σύντομα θα δημοσιευθεί το αναλυτικό πρόγραμμα της γιορτής.

Άρης Βελουχιώτης: η πορεία και το τέλος

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, στις 8 το βράδυ, στο Δημοτικό Σχολείο Σταγιατών, φιλοξενούμε τον Γιάννη Μάγγο, ο οποίος θα μας παρουσιάσει την πορεία και το τέλος του Άρη Βελουχιώτη. Πρόκειται για μια πρωτότυπη οπτικοακουστική παρουσίαση- ντοκιμαντέρ που καταγράφει την πορεία του Άρη Βελουχιώτη και στηρίζεται σε μαρτυρίες πρωταγωνιστών της εποχής. Με φωτογραφίες και σχεδιαγράμματα απεικονίζονται οι τόποι όπου εξελίχθηκαν τα γεγονότα. Το ντοκιμαντέρ επικεντρώνεται κυρίως στις τελευταίες ώρες της ζωής του Άρη και των συντρόφων του και για πρώτη φορά γίνεται σαφές το ακριβές σημείο θανάτου του.