Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Άνοιξη στις Σταγιάτες!

Τα Σαββατοκύριακα του Απριλίου και Μαΐου οι Σταγιάτες καλωσορίζουν την άνοιξη με μια σειρά δράσεων που συνοψίζουν αυτά για τα οποία προσπαθούμε από το 2009 - χρονιά "γέννησης" της Α.Π.Ο.Δράσης.
Το Σαββατοκύριακο 21-22 Απριλίου συντηρούμε και καθαρίζουμε τα αυλάκια με τα οποία ποτίζουμε τους κήπους μας. Το ραντεβού είναι στις 8 το πρωί στην πλατεία των Σταγιατών. Εξοπλισμός για όποιον/α ενδιαφέρεται να συμμετέχει: ρούχα δουλειάς, μποτάκια, γάντια εργασίας και εργαλεία, όπως τσαπί, φτυάρι, χορτοκοπτικό κλπ.
Την Κυριακή 29 Απριλίου περπατάμε ως τη Μακρινίτσα από το υπέροχο μονοπάτι που περνάει από το Μέγα Ρέμα και παράλληλα το καθαρίζουμε και το συντηρούμε, δουλειά απαραίτητη μετά τον χειμώνα. Το ραντεβού μας θα είναι στις 9 το πρωί στην πλατεία του χωριού. Χρήσιμα εργαλεία: κλαδευτήρια και γάντια. Σημαντική λεπτομέρεια: μετά τον καθαρισμό θα κάνουμε πικ-νικ στο ξύλινο γεφύρι στο Μέγα Ρέμα, οπότε μπορεί ο καθένας να έχει και το καλάθι του.
Το Σαββατοκύριακο 5-6 Μαΐου η Γιορτή Παραδοσιακού σπόρου και Οικολογικού Κήπου-μπαξέ, για 9η χρονιά, σε συνδιοργάνωση με τον Αιγίλοπα - Δίκτυο για τη Βιοπικοιλότητα και την Οικολογία στη Γεωργία, με έμφαση στη διατήρηση και εξάπλωση των παραδοσιακών σπόρων και των ντόπιων ποικιλιών και  τη διάδοση των αρχών της οικολογικής γεωργίας. Το πρόγραμμα της γιορτής θα ανακοινωθεί σύντομα.
Τέλος, το Σαββατοκύριακο 19-20 Μαΐου θα γίνει στις Σταγιάτες πανελλαδική συνάντηση για την Αποανάπτυξη και την Άμεση Δημοκρατία. Περισσότερες πληροφορίες σύντομα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογιού Κήπου-μπαξέ

Δελτίο τύπου 10 η Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου-μπαξέ. Το πρόγραμμα της γιορτής Σταγιάτες Πηλίου, 4-5 Μαΐου 2019 Για 10 η   χρονιά η Α.Π.Ο.Δράσης και ο Αιγίλοπας διοργανώνουμε στις Σταγιάτες Πηλίου, το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Μαΐου, τη Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου-Μπαξέ, προσπαθώντας να συμβάλλουμε στη διατήρηση και διάδοση των παραδοσιακών σπόρων και των ντόπιων ποικιλιών και να προωθήσουμε την ιδέα του οικολογικού κήπου. Η υποβάθμιση της ποιότητα ζωής συνδέεται άμεσα με την υποβάθμιση της ποιότητας του νερού, του αέρα, της τροφής , του κλίματος και του περιβάλλοντος γενικότερα. Η γεωργία και η παραγωγή τροφής μετατρέπεται σε αποδέκτη ρύπων αλλά και σε ρυπαντή, ενώ οι λύσεις γίνονται όλο και πιο αυτονόητες αλλά και αναγκαίες. Ο σπόρος ως πηγή ζωή εμπερικλείει τη δύναμη αλλά και την ελπίδα της προοπτικής για το μέλλον. Ο αγώνας μας για τη διατήρηση των βασικών και κοινών αγαθών είναι αδιαπραγμάτευτος και καθημερινός και συνδέεται με

Τετάρτη 17 Αυγούστου: Εφάπαξ του Ν. Ζαπατίνα

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016 στην πλατεία Σταγιατών. Άλλη μια κωμική "απόδραση" στα κινηματογραφικά δρώμενα του καλοκαιριού στις Σταγιάτες. ΕΦΑΠΑΞ του Νίκου Ζαπατίνα κι η υπόθεση έχει ως εξής: Ο Παντελής είναι υπάλληλος στα απορριμματοφόρα του Δήμου από 20 ετών. Η οικογενειακή του ζωή κυκλώνεται από τρεις γυναίκες, τη γυναίκα του Δέσπω, την κόρη του Γωγώ και την πεθερά του Κούλα. Ο Παντελής ό,τι κερδίζει από τη σταθερή δουλειά του και κάποιες περιστασιακές, τα φέρνει όλα στην οικογένεια. Ο ίδιος καταφέρνει να περνά καλά διαβάζοντας ό,τι βιβλία πέφτουν στα χέρια του, απολαμβάνοντας τον πρωινό πατσά στην αγορά με το συνάδελφο Μανόλη, και συζητώντας με τα "κορίτσια της νύχτας" Βάσω και Γιώτα. Η ώρα της συνταξιοδότησης έχει φτάσει πλέον και όλοι περιμένουν το εφάπαξ και κάποια αναδρομικά που φτάνουν στα 10.000.000 δραχμές. Πριν καλά καλά τα πάρει, έχουν αρχίσει να δημιουργούνται εντάσεις αφού σύζυγος και πεθερά κάνουν τα δικά τους σχέδια με τα λεφτά. Μια σ

Άρης Βελουχιώτης: η πορεία και το τέλος

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, στις 8 το βράδυ, στο Δημοτικό Σχολείο Σταγιατών, φιλοξενούμε τον Γιάννη Μάγγο, ο οποίος θα μας παρουσιάσει την πορεία και το τέλος του Άρη Βελουχιώτη. Πρόκειται για μια πρωτότυπη οπτικοακουστική παρουσίαση- ντοκιμαντέρ που καταγράφει την πορεία του Άρη Βελουχιώτη και στηρίζεται σε μαρτυρίες πρωταγωνιστών της εποχής. Με φωτογραφίες και σχεδιαγράμματα απεικονίζονται οι τόποι όπου εξελίχθηκαν τα γεγονότα. Το ντοκιμαντέρ επικεντρώνεται κυρίως στις τελευταίες ώρες της ζωής του Άρη και των συντρόφων του και για πρώτη φορά γίνεται σαφές το ακριβές σημείο θανάτου του.