Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κινηματογραφικές ΑΠΟΔράσεις: 31 Ιουλίου: Η κατάρα του πράσινου σκορπιού

Με Γούντι Άλεν κλείνει ο κύκλος προβολών τις Τετάρτες του Ιουλίου στις Σταγιάτες. Στην Κατάρα του πράσινου σκορπιού (ΗΠΑ, 2001) ο Γούντι Άλεν στρέφεται στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του '40, συνδυάζοντας το χιούμορ με την αστυνομική ίντριγκα για να φτιάξει μία από τις πιο απολαυστικές κωμωδίες του, αφιέρωμα στο φιλμ νουάρ και τους ήρωές του.
Η υπόθεση: Ο Μπριγκς είναι ο κορυφαίος ερευνητής για λογαριασμό μιας μεγάλης ασφαλιστικής εταιρίας, ή, τουλάχιστον, αυτό επαναλαμβάνει διαρκώς ο ίδιος στην εξειδικευμένη υπάλληλο, που προσλήφθηκε με σκοπό να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα του γραφείου.
Ο Μπριγκς υποστηρίζει και υπερηφανεύεται ότι μπορεί να ανιχνεύσει κάθε πιθανή ασφαλιστική απάτη, μπαίνοντας στο μυαλό του κλέφτη. Τώρα όμως τα πράγματα αλλάζουν. Χάρη στις υπνωτικές δυνάμεις του Πράσινου Σκορπιού γίνεται υποχείριο ενός απατεώνα και είναι το μυαλό του κλέφτη που έχει μπει μέσα στον Μπριγκς. Και σαν να μην έφτανε αυτό, νιώθει ασυγκράτητα ερωτευμένος με τη νέα του συνάδελφο, την οποία κατά τα άλλα βρίσκει εντελώς ανυπόφορη.
Οι συντελεστές: Σκηνοθεσία-σενάριο: Γούντι Αλεν. Ηθοποιοί: Γούντι Αλεν, Χέλεν Χαντ, Νταν Ακροϊντ, Σαρλίζ Θέρον, Ελίζαμπεθ Μπέρκλι, Γουόλας Σον, Μπράιαν Μάρκινσον, Ντέιβιντ Ογκντεν Στίερς. Διάρκεια: 103 λεπτά.
Τετάρτη 31 Ιουλίου στις 21:20, στην αυλή του Κοινοτικού Κέντρου Παράδοσης και Πολιτισμού Σταγιατών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογιού Κήπου-μπαξέ

Δελτίο τύπου 10 η Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου-μπαξέ. Το πρόγραμμα της γιορτής Σταγιάτες Πηλίου, 4-5 Μαΐου 2019 Για 10 η   χρονιά η Α.Π.Ο.Δράσης και ο Αιγίλοπας διοργανώνουμε στις Σταγιάτες Πηλίου, το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Μαΐου, τη Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου-Μπαξέ, προσπαθώντας να συμβάλλουμε στη διατήρηση και διάδοση των παραδοσιακών σπόρων και των ντόπιων ποικιλιών και να προωθήσουμε την ιδέα του οικολογικού κήπου. Η υποβάθμιση της ποιότητα ζωής συνδέεται άμεσα με την υποβάθμιση της ποιότητας του νερού, του αέρα, της τροφής , του κλίματος και του περιβάλλοντος γενικότερα. Η γεωργία και η παραγωγή τροφής μετατρέπεται σε αποδέκτη ρύπων αλλά και σε ρυπαντή, ενώ οι λύσεις γίνονται όλο και πιο αυτονόητες αλλά και αναγκαίες. Ο σπόρος ως πηγή ζωή εμπερικλείει τη δύναμη αλλά και την ελπίδα της προοπτικής για το μέλλον. Ο αγώνας μας για τη διατήρηση των βασικών και κοινών αγαθών είναι αδιαπραγμάτευτος και καθημερινός και συνδέεται με

Τετάρτη 17 Αυγούστου: Εφάπαξ του Ν. Ζαπατίνα

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016 στην πλατεία Σταγιατών. Άλλη μια κωμική "απόδραση" στα κινηματογραφικά δρώμενα του καλοκαιριού στις Σταγιάτες. ΕΦΑΠΑΞ του Νίκου Ζαπατίνα κι η υπόθεση έχει ως εξής: Ο Παντελής είναι υπάλληλος στα απορριμματοφόρα του Δήμου από 20 ετών. Η οικογενειακή του ζωή κυκλώνεται από τρεις γυναίκες, τη γυναίκα του Δέσπω, την κόρη του Γωγώ και την πεθερά του Κούλα. Ο Παντελής ό,τι κερδίζει από τη σταθερή δουλειά του και κάποιες περιστασιακές, τα φέρνει όλα στην οικογένεια. Ο ίδιος καταφέρνει να περνά καλά διαβάζοντας ό,τι βιβλία πέφτουν στα χέρια του, απολαμβάνοντας τον πρωινό πατσά στην αγορά με το συνάδελφο Μανόλη, και συζητώντας με τα "κορίτσια της νύχτας" Βάσω και Γιώτα. Η ώρα της συνταξιοδότησης έχει φτάσει πλέον και όλοι περιμένουν το εφάπαξ και κάποια αναδρομικά που φτάνουν στα 10.000.000 δραχμές. Πριν καλά καλά τα πάρει, έχουν αρχίσει να δημιουργούνται εντάσεις αφού σύζυγος και πεθερά κάνουν τα δικά τους σχέδια με τα λεφτά. Μια σ

Άρης Βελουχιώτης: η πορεία και το τέλος

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, στις 8 το βράδυ, στο Δημοτικό Σχολείο Σταγιατών, φιλοξενούμε τον Γιάννη Μάγγο, ο οποίος θα μας παρουσιάσει την πορεία και το τέλος του Άρη Βελουχιώτη. Πρόκειται για μια πρωτότυπη οπτικοακουστική παρουσίαση- ντοκιμαντέρ που καταγράφει την πορεία του Άρη Βελουχιώτη και στηρίζεται σε μαρτυρίες πρωταγωνιστών της εποχής. Με φωτογραφίες και σχεδιαγράμματα απεικονίζονται οι τόποι όπου εξελίχθηκαν τα γεγονότα. Το ντοκιμαντέρ επικεντρώνεται κυρίως στις τελευταίες ώρες της ζωής του Άρη και των συντρόφων του και για πρώτη φορά γίνεται σαφές το ακριβές σημείο θανάτου του.