Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ανεξάρτητη Πηλιορείτικη Ομάδα Δράσης

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
Είμαστε κάτοικοι των Σταγιατών Πηλίου, οι οποίοι αρνούμαστε την παθητική αποδοχή ανεξέλεγκτων και συχνά καταστρεπτικών παρεμβάσεων στο φυσικό περιβάλλον μας, στους καθημερινούς ρυθμούς της ζωής μας, ακόμη και στην ποιότητα των διαπροσωπικών μας σχέσεων.
Μακριά από κομματικές αποχρώσεις, προσωπικά συμφέροντα και χωρίς αυστηρές διαδικαστικές δομές, αλλά με την αμεσότητα της ανοιχτής επικοινωνίας και συζήτησης, δραστηριοποιούμαστε στα προβλήματα της περιοχής μας και την ποιοτική αναβάθμιση της καθημερινότητάς μας.
Αν και οι δικοί σας προβληματισμοί είναι παρόμοιοι και η διεκδίκηση ενός καλύτερου τρόπου ζωής είναι και δική σας επιθυμία, θα είναι χαρά μας να το προσπαθήσουμε μαζί. Ενδεικτικά παραθέτουμε τα θέματα που, ως τώρα, αποτελούν μέρος των συζητήσεών μας.
ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ
Ενημέρωση σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των εργασιών για το αποχετευτικό δίκτυο και το χρόνο αποπεράτωσής του για κάθε ένα από όλα τα χωριά του Δήμου Πορταριάς.
ΝΕΡΟ
• Συστηματικός έλεγχος της προέλευσης και ποιότητας του πόσιμου νερού.
• Άρδευση με νερό απαλλαγμένο από τα βοθρολύματα των γύρω περιοχών – προστασία της δημόσιας υγείας.
ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΧΩΡΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΧΡΗΣΗΣ…
• για την ασφαλή ψυχαγωγία των παιδιών…
• για άθληση…
• για συνεύρεση, επικοινωνία, δημιουργικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες…
…ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΔΟΜΗΣΗ
• Ανάδειξη της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής του Πηλίου και διατήρηση και όχι αστικοποίηση της αισθητικής του φυσιογνωμίας.
• Προστασία του φυσικού περιβάλλοντος τόσο από φυσικές καταστροφές, όσο και από ανεξέλεγκτες ανθρώπινες παρεμβάσεις.
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ…
… με τοπική δραστηριοποίηση, ποιοτική προσέγγιση και χρονική συνέπεια.
ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ
Άνοιγμα, σηματοδότηση και χαρτογράφηση των μονοπατιών της ευρύτερης περιοχής για επαφή με τη φύση, ψυχαγωγία και τη (συμβολική) διάθεση να:
…χαρτογραφήσουμε έναν άλλον τρόπο ζωής
… σηματοδοτήσουμε τις ανάγκες και τις ανησυχίες μας
…ανοίξουμε πιο αισιόδοξες προοπτικές επικοινωνίας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογιού Κήπου-μπαξέ

Δελτίο τύπου 10 η Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου-μπαξέ. Το πρόγραμμα της γιορτής Σταγιάτες Πηλίου, 4-5 Μαΐου 2019 Για 10 η   χρονιά η Α.Π.Ο.Δράσης και ο Αιγίλοπας διοργανώνουμε στις Σταγιάτες Πηλίου, το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Μαΐου, τη Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου-Μπαξέ, προσπαθώντας να συμβάλλουμε στη διατήρηση και διάδοση των παραδοσιακών σπόρων και των ντόπιων ποικιλιών και να προωθήσουμε την ιδέα του οικολογικού κήπου. Η υποβάθμιση της ποιότητα ζωής συνδέεται άμεσα με την υποβάθμιση της ποιότητας του νερού, του αέρα, της τροφής , του κλίματος και του περιβάλλοντος γενικότερα. Η γεωργία και η παραγωγή τροφής μετατρέπεται σε αποδέκτη ρύπων αλλά και σε ρυπαντή, ενώ οι λύσεις γίνονται όλο και πιο αυτονόητες αλλά και αναγκαίες. Ο σπόρος ως πηγή ζωή εμπερικλείει τη δύναμη αλλά και την ελπίδα της προοπτικής για το μέλλον. Ο αγώνας μας για τη διατήρηση των βασικών και κοινών αγαθών είναι αδιαπραγμάτευτος και καθημερινός και συνδέεται με

Τετάρτη 17 Αυγούστου: Εφάπαξ του Ν. Ζαπατίνα

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016 στην πλατεία Σταγιατών. Άλλη μια κωμική "απόδραση" στα κινηματογραφικά δρώμενα του καλοκαιριού στις Σταγιάτες. ΕΦΑΠΑΞ του Νίκου Ζαπατίνα κι η υπόθεση έχει ως εξής: Ο Παντελής είναι υπάλληλος στα απορριμματοφόρα του Δήμου από 20 ετών. Η οικογενειακή του ζωή κυκλώνεται από τρεις γυναίκες, τη γυναίκα του Δέσπω, την κόρη του Γωγώ και την πεθερά του Κούλα. Ο Παντελής ό,τι κερδίζει από τη σταθερή δουλειά του και κάποιες περιστασιακές, τα φέρνει όλα στην οικογένεια. Ο ίδιος καταφέρνει να περνά καλά διαβάζοντας ό,τι βιβλία πέφτουν στα χέρια του, απολαμβάνοντας τον πρωινό πατσά στην αγορά με το συνάδελφο Μανόλη, και συζητώντας με τα "κορίτσια της νύχτας" Βάσω και Γιώτα. Η ώρα της συνταξιοδότησης έχει φτάσει πλέον και όλοι περιμένουν το εφάπαξ και κάποια αναδρομικά που φτάνουν στα 10.000.000 δραχμές. Πριν καλά καλά τα πάρει, έχουν αρχίσει να δημιουργούνται εντάσεις αφού σύζυγος και πεθερά κάνουν τα δικά τους σχέδια με τα λεφτά. Μια σ

Άρης Βελουχιώτης: η πορεία και το τέλος

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, στις 8 το βράδυ, στο Δημοτικό Σχολείο Σταγιατών, φιλοξενούμε τον Γιάννη Μάγγο, ο οποίος θα μας παρουσιάσει την πορεία και το τέλος του Άρη Βελουχιώτη. Πρόκειται για μια πρωτότυπη οπτικοακουστική παρουσίαση- ντοκιμαντέρ που καταγράφει την πορεία του Άρη Βελουχιώτη και στηρίζεται σε μαρτυρίες πρωταγωνιστών της εποχής. Με φωτογραφίες και σχεδιαγράμματα απεικονίζονται οι τόποι όπου εξελίχθηκαν τα γεγονότα. Το ντοκιμαντέρ επικεντρώνεται κυρίως στις τελευταίες ώρες της ζωής του Άρη και των συντρόφων του και για πρώτη φορά γίνεται σαφές το ακριβές σημείο θανάτου του.