Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Επιστολή προς τους κατοίκους Σταγιατών

Ανεξάρτητη Πηλιορείτικη Ομάδα Δράσης

Σταγιάτες 28/11/2009

Προς τους κατοίκους Σταγιατών

Κοινοποίηση:

α. Δήμαρχο Πορταριάς

β. Δημοτικό Συμβούλιο Πορταριάς

Αγαπητοί Συγχωριανοί

Λόγω των αμφιβολιών που εκφράζονται τελευταία από αρκετούς κατοίκους του χωριού μας για την ποιότητα του νερού που πίνουμε, πήραμε την πρωτοβουλία να προχωρήσουμε στον μικροβιολογικό και χημικό έλεγχο του νερού, σε εγκεκριμένο εργαστήριο του Βόλου.

Από την ανάλυση των τριών δειγμάτων, αντίγραφα της οποίας έχετε στα χέρια σας, προέκυψε ότι το νερό του χωριού μας είναι πολύ καλό.

Η εμφάνιση δύο (2) εντερόκοκκων ενώ θα έπρεπε να είναι μηδέν (0), στο δείγμα από τη βρύση έξω από το σπίτι της κ. Ράμπου δεν επηρεάζει την πολύ καλή ποιότητα του νερού και όπως μας βεβαίωσαν από το εργαστήριο, πρόκειται για τυχαίο κατά πάσα πιθανότητα γεγονός, που μπορεί να οφείλεται σε σάπια φύλλα ή σε οικόσιτα ή κατοικίδια ζώα που ήπιαν νερό από την κούπα, κλπ.

Σε ένα – ενάμιση μήνα θα πάρουμε δείγμα από την ίδια βρύση για να το αναλύσουμε στο ίδιο εργαστήριο. Ωστόσο σε περίπτωση που ο Δήμος Πορταριάς συμπεριλάβει στις αναλύσεις που υποχρεούται να κάνει και δείγμα από τη βρύση αυτή, θα ήταν χρήσιμο να συγκρίνουμε τα αποτελέσματα.

Επίσης προχωρήσαμε σε συμφωνία με το συγκεκριμένο εργαστήριο για την εξέταση τεσσάρων (4) δειγμάτων ετησίως στο κόστος των 90 Ευρώ, στο οποίο πιστεύουμε ότι όλοι πρέπει να συμβάλλουν.

Αυτή η προσπάθειά μας δεν υποκαθιστά την υποχρέωση του Δήμου Πορταριάς να κάνει αναλύσεις του πόσιμου νερού του χωριού μας, όπως προβλέπεται από το νόμο (Υ2/2600/2001ΚΥΑ και ΦΕΚ892/Β/2001), ο οποίος προβλέπει και την υποχρέωση του Δήμου να δημοσιοποιεί κάθε φορά τα αποτελέσματα .

Έτσι ζητάμε να δώσει αντίγραφα των τελευταίων αναλύσεων στους εκπροσώπους του χωριού μας στο δημοτικό συμβούλιο και να αναρτηθούν στον πίνακα των ανακοινώσεων στην πλατεία του χωριού μας ώστε να είναι στη διάθεση όλων των κατοίκων.

Με εκτίμηση

Α.Π.Ο.ΔΡΑΣΗΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογιού Κήπου-μπαξέ

Δελτίο τύπου 10 η Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου-μπαξέ. Το πρόγραμμα της γιορτής Σταγιάτες Πηλίου, 4-5 Μαΐου 2019 Για 10 η   χρονιά η Α.Π.Ο.Δράσης και ο Αιγίλοπας διοργανώνουμε στις Σταγιάτες Πηλίου, το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Μαΐου, τη Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου-Μπαξέ, προσπαθώντας να συμβάλλουμε στη διατήρηση και διάδοση των παραδοσιακών σπόρων και των ντόπιων ποικιλιών και να προωθήσουμε την ιδέα του οικολογικού κήπου. Η υποβάθμιση της ποιότητα ζωής συνδέεται άμεσα με την υποβάθμιση της ποιότητας του νερού, του αέρα, της τροφής , του κλίματος και του περιβάλλοντος γενικότερα. Η γεωργία και η παραγωγή τροφής μετατρέπεται σε αποδέκτη ρύπων αλλά και σε ρυπαντή, ενώ οι λύσεις γίνονται όλο και πιο αυτονόητες αλλά και αναγκαίες. Ο σπόρος ως πηγή ζωή εμπερικλείει τη δύναμη αλλά και την ελπίδα της προοπτικής για το μέλλον. Ο αγώνας μας για τη διατήρηση των βασικών και κοινών αγαθών είναι αδιαπραγμάτευτος και καθημερινός και συνδέεται με

Τετάρτη 17 Αυγούστου: Εφάπαξ του Ν. Ζαπατίνα

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016 στην πλατεία Σταγιατών. Άλλη μια κωμική "απόδραση" στα κινηματογραφικά δρώμενα του καλοκαιριού στις Σταγιάτες. ΕΦΑΠΑΞ του Νίκου Ζαπατίνα κι η υπόθεση έχει ως εξής: Ο Παντελής είναι υπάλληλος στα απορριμματοφόρα του Δήμου από 20 ετών. Η οικογενειακή του ζωή κυκλώνεται από τρεις γυναίκες, τη γυναίκα του Δέσπω, την κόρη του Γωγώ και την πεθερά του Κούλα. Ο Παντελής ό,τι κερδίζει από τη σταθερή δουλειά του και κάποιες περιστασιακές, τα φέρνει όλα στην οικογένεια. Ο ίδιος καταφέρνει να περνά καλά διαβάζοντας ό,τι βιβλία πέφτουν στα χέρια του, απολαμβάνοντας τον πρωινό πατσά στην αγορά με το συνάδελφο Μανόλη, και συζητώντας με τα "κορίτσια της νύχτας" Βάσω και Γιώτα. Η ώρα της συνταξιοδότησης έχει φτάσει πλέον και όλοι περιμένουν το εφάπαξ και κάποια αναδρομικά που φτάνουν στα 10.000.000 δραχμές. Πριν καλά καλά τα πάρει, έχουν αρχίσει να δημιουργούνται εντάσεις αφού σύζυγος και πεθερά κάνουν τα δικά τους σχέδια με τα λεφτά. Μια σ

Άρης Βελουχιώτης: η πορεία και το τέλος

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, στις 8 το βράδυ, στο Δημοτικό Σχολείο Σταγιατών, φιλοξενούμε τον Γιάννη Μάγγο, ο οποίος θα μας παρουσιάσει την πορεία και το τέλος του Άρη Βελουχιώτη. Πρόκειται για μια πρωτότυπη οπτικοακουστική παρουσίαση- ντοκιμαντέρ που καταγράφει την πορεία του Άρη Βελουχιώτη και στηρίζεται σε μαρτυρίες πρωταγωνιστών της εποχής. Με φωτογραφίες και σχεδιαγράμματα απεικονίζονται οι τόποι όπου εξελίχθηκαν τα γεγονότα. Το ντοκιμαντέρ επικεντρώνεται κυρίως στις τελευταίες ώρες της ζωής του Άρη και των συντρόφων του και για πρώτη φορά γίνεται σαφές το ακριβές σημείο θανάτου του.