Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Κάτω τα χέρια από τη ζωή μας»

Στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ κατατέθηκε δια στόματος Αριστείδη Φραγκουδάκη η άποψη των κατοίκων των χωριών του Πηλίου:
«Οι λόγοι που μας ώθησαν όλους τους πολίτες σε αυτή τη συμπεριφορά είναι το πνεύμα που κινείται η ΔΕΥΑΜΒ. Μια συνετή και δίκαιη διαχείριση του βασικού για τη ζωή μας φυσικού αγαθού που είναι το νερό, δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να προέλθει μόνο από μια δημοτική υπηρεσία που δεν λέει να συνέλθει ακόμη από την κακοδιαχείριση, τα χρέη και τη νοοτροπία του παρελθόντος: αφορά σ’ όλους τους πολίτες του νέου Δήμου Βόλου, τόσο των κατοίκων των περιφερειακών και διαμερισμάτων όσο και τους πολίτες των αστικών κέντρων.
 Και οπωσδήποτε δε μπορεί να πραγματοποιηθεί με αυταρχισμό, με αυθαίρετη χλωρίωση των πεντακάθαρων νερών, με απειλές προς τους πολίτες που αντιδρούν, και κυρίως «παραμερίζοντας» ετσιθελικά τις τοπικές συνήθειες οικισμών και ιδιαιτερότητες και το εθιμικό δίκαιο που επικρατούν εδώ και εκατοντάδες χρόνια, ενέργειες που μας βάζουν σε σκέψεις και υποψίες.
Πιστεύοντας ότι ο διάλογος, η ενημέρωση, η άντληση και καταγραφή προτάσεων που αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά της Δημοκρατίας και ιδιαίτερα της τοπικής Αυτοδιοίκησης με τη συμμετοχή όλων: αρχών, ειδικών, φορέων και κυρίως των άμεσα ενδιαφερομένων που είναι οι πολίτες είναι ο κοινός τρόπος διαμόρφωσης της καλύτερης άποψης για όλα τα βασικά ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία,
ΖΗΤΑΜΕ να αρχίσει άμεσα διάλογος στον πιο ενδεδειγμένο και φυσικό χώρο για τον σκοπό αυτό, την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Βόλου, όπου η δημοτική αρχή, πλειοψηφία και αντιπολίτευση να ενημερώσει την τοπική κοινωνία για την υπάρχουσα κατάσταση και τις προθέσεις της, να διαλύσει τις φήμες για ξεπούλημα του νερού σε ιδιώτες και μάλιστα ξένους. Κυρίως όμως να ακούσει τις προτάσεις και απόψεις των πολιτών που την ανέδειξαν. 
Κι αυτή την άποψη, προϊόν γνήσιου διαλόγου και επομένως αποδεκτή από το σύνολο της τοπικής κοινωνίας, για την ορθή διαχείριση του νερού, θα πρέπει η ΔΕΥΑΜΒ με τη στήριξη και τον έλεγχο όλων μας να την εφαρμόζει στο ακέραιο».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογιού Κήπου-μπαξέ

Δελτίο τύπου 10 η Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου-μπαξέ. Το πρόγραμμα της γιορτής Σταγιάτες Πηλίου, 4-5 Μαΐου 2019 Για 10 η   χρονιά η Α.Π.Ο.Δράσης και ο Αιγίλοπας διοργανώνουμε στις Σταγιάτες Πηλίου, το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Μαΐου, τη Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου-Μπαξέ, προσπαθώντας να συμβάλλουμε στη διατήρηση και διάδοση των παραδοσιακών σπόρων και των ντόπιων ποικιλιών και να προωθήσουμε την ιδέα του οικολογικού κήπου. Η υποβάθμιση της ποιότητα ζωής συνδέεται άμεσα με την υποβάθμιση της ποιότητας του νερού, του αέρα, της τροφής , του κλίματος και του περιβάλλοντος γενικότερα. Η γεωργία και η παραγωγή τροφής μετατρέπεται σε αποδέκτη ρύπων αλλά και σε ρυπαντή, ενώ οι λύσεις γίνονται όλο και πιο αυτονόητες αλλά και αναγκαίες. Ο σπόρος ως πηγή ζωή εμπερικλείει τη δύναμη αλλά και την ελπίδα της προοπτικής για το μέλλον. Ο αγώνας μας για τη διατήρηση των βασικών και κοινών αγαθών είναι αδιαπραγμάτευτος και καθημερινός και συνδέεται με

Τετάρτη 17 Αυγούστου: Εφάπαξ του Ν. Ζαπατίνα

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016 στην πλατεία Σταγιατών. Άλλη μια κωμική "απόδραση" στα κινηματογραφικά δρώμενα του καλοκαιριού στις Σταγιάτες. ΕΦΑΠΑΞ του Νίκου Ζαπατίνα κι η υπόθεση έχει ως εξής: Ο Παντελής είναι υπάλληλος στα απορριμματοφόρα του Δήμου από 20 ετών. Η οικογενειακή του ζωή κυκλώνεται από τρεις γυναίκες, τη γυναίκα του Δέσπω, την κόρη του Γωγώ και την πεθερά του Κούλα. Ο Παντελής ό,τι κερδίζει από τη σταθερή δουλειά του και κάποιες περιστασιακές, τα φέρνει όλα στην οικογένεια. Ο ίδιος καταφέρνει να περνά καλά διαβάζοντας ό,τι βιβλία πέφτουν στα χέρια του, απολαμβάνοντας τον πρωινό πατσά στην αγορά με το συνάδελφο Μανόλη, και συζητώντας με τα "κορίτσια της νύχτας" Βάσω και Γιώτα. Η ώρα της συνταξιοδότησης έχει φτάσει πλέον και όλοι περιμένουν το εφάπαξ και κάποια αναδρομικά που φτάνουν στα 10.000.000 δραχμές. Πριν καλά καλά τα πάρει, έχουν αρχίσει να δημιουργούνται εντάσεις αφού σύζυγος και πεθερά κάνουν τα δικά τους σχέδια με τα λεφτά. Μια σ

Άρης Βελουχιώτης: η πορεία και το τέλος

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, στις 8 το βράδυ, στο Δημοτικό Σχολείο Σταγιατών, φιλοξενούμε τον Γιάννη Μάγγο, ο οποίος θα μας παρουσιάσει την πορεία και το τέλος του Άρη Βελουχιώτη. Πρόκειται για μια πρωτότυπη οπτικοακουστική παρουσίαση- ντοκιμαντέρ που καταγράφει την πορεία του Άρη Βελουχιώτη και στηρίζεται σε μαρτυρίες πρωταγωνιστών της εποχής. Με φωτογραφίες και σχεδιαγράμματα απεικονίζονται οι τόποι όπου εξελίχθηκαν τα γεγονότα. Το ντοκιμαντέρ επικεντρώνεται κυρίως στις τελευταίες ώρες της ζωής του Άρη και των συντρόφων του και για πρώτη φορά γίνεται σαφές το ακριβές σημείο θανάτου του.