Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

11 Ιουλίου: Το λιμάνι της Χάβρης

Η ταινία του Φιλανδού Ακι Καουρισμάκι Το λιμάνι της Χάβρης θα προβληθεί την Τετάρτη 11 Ιουλίου, 9.15 το βράδυ, στην αυλή του Μουσείου Σταγιατών (Οικία Παπαθεολόγου), στο πλαίσιο του Κινηματογραφικού Ιουλίου. 
Υπόθεση: Ο Marcel Marx, πρώην συγγραφέας και γνωστός μποέμ, έχει αυτοεξοριστεί στην πόλη-λιμάνι Χάβρη, όπου αισθάνεται να έχει μια πιο αρμονική σχέση με τους ανθρώπους, υπηρετώντας τους μέσω του έντιμου αλλά όχι και τόσο καλοπληρωμένου επαγγέλματος του λούστρου παπουτσιών. Έχοντας θάψει τα όνειρά του για μια μεγάλη λογοτεχνική καριέρα, ζει ευτυχισμένος μεταξύ του τριγώνου που σχηματίζει το αγαπημένο του μπαρ, η δουλειά του και η σύζυγός του Arletty, όταν η μοίρα ρίχνει ξαφνικά στο δρόμο του ένα μικρό προσφυγάκι από τα βάθη της Αφρικής.
Κι ενώ η Arletty αρρωσταίνει σοβαρά και βρίσκεται κλινήρης, ο Marcel για άλλη μια φορά πρέπει να ξεπεράσει το παγωμένο τοίχος της ανθρώπινης αδιαφορίας με το μόνο όπλο που διαθέτει, την έμφυτη αισιοδοξία του, αλλά και με την ακλόνητη αλληλεγγύη των ανθρώπων της γειτονιάς. Εναντίον του, όλος ο τυφλός μηχανισμός των δυτικών αστικών κυβερνήσεων, αυτή τη φορά μέσω ενός αστυνομικού κλοιού που όλο και σφίγγει γύρω απ' τον μικρό μετανάστη.
Και τότε φτάνει η στιγμή για τον Marcel να γυαλίσει τα παπούτσια του και να αποκαλύψει τα δόντια του.
Παίζουν: Αντρέ Βιλμς, Κάτι Ούτινεν, Ζαν-Πιέρ Νταρουσάν, Μπλοντίν Μιγκέλ, Πιέρ Εταίξ, Ζαν-Πιέρ Λεό, Εβλίν Ντιντί, κ.ά.
Παραγωγή: Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία (2010).

ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΧΑΒΡΗΣ (LA HAVRE) trailer από athinorama

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογιού Κήπου-μπαξέ

Δελτίο τύπου 10 η Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου-μπαξέ. Το πρόγραμμα της γιορτής Σταγιάτες Πηλίου, 4-5 Μαΐου 2019 Για 10 η   χρονιά η Α.Π.Ο.Δράσης και ο Αιγίλοπας διοργανώνουμε στις Σταγιάτες Πηλίου, το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Μαΐου, τη Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου-Μπαξέ, προσπαθώντας να συμβάλλουμε στη διατήρηση και διάδοση των παραδοσιακών σπόρων και των ντόπιων ποικιλιών και να προωθήσουμε την ιδέα του οικολογικού κήπου. Η υποβάθμιση της ποιότητα ζωής συνδέεται άμεσα με την υποβάθμιση της ποιότητας του νερού, του αέρα, της τροφής , του κλίματος και του περιβάλλοντος γενικότερα. Η γεωργία και η παραγωγή τροφής μετατρέπεται σε αποδέκτη ρύπων αλλά και σε ρυπαντή, ενώ οι λύσεις γίνονται όλο και πιο αυτονόητες αλλά και αναγκαίες. Ο σπόρος ως πηγή ζωή εμπερικλείει τη δύναμη αλλά και την ελπίδα της προοπτικής για το μέλλον. Ο αγώνας μας για τη διατήρηση των βασικών και κοινών αγαθών είναι αδιαπραγμάτευτος και καθημερινός και συνδέεται με

Τετάρτη 17 Αυγούστου: Εφάπαξ του Ν. Ζαπατίνα

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016 στην πλατεία Σταγιατών. Άλλη μια κωμική "απόδραση" στα κινηματογραφικά δρώμενα του καλοκαιριού στις Σταγιάτες. ΕΦΑΠΑΞ του Νίκου Ζαπατίνα κι η υπόθεση έχει ως εξής: Ο Παντελής είναι υπάλληλος στα απορριμματοφόρα του Δήμου από 20 ετών. Η οικογενειακή του ζωή κυκλώνεται από τρεις γυναίκες, τη γυναίκα του Δέσπω, την κόρη του Γωγώ και την πεθερά του Κούλα. Ο Παντελής ό,τι κερδίζει από τη σταθερή δουλειά του και κάποιες περιστασιακές, τα φέρνει όλα στην οικογένεια. Ο ίδιος καταφέρνει να περνά καλά διαβάζοντας ό,τι βιβλία πέφτουν στα χέρια του, απολαμβάνοντας τον πρωινό πατσά στην αγορά με το συνάδελφο Μανόλη, και συζητώντας με τα "κορίτσια της νύχτας" Βάσω και Γιώτα. Η ώρα της συνταξιοδότησης έχει φτάσει πλέον και όλοι περιμένουν το εφάπαξ και κάποια αναδρομικά που φτάνουν στα 10.000.000 δραχμές. Πριν καλά καλά τα πάρει, έχουν αρχίσει να δημιουργούνται εντάσεις αφού σύζυγος και πεθερά κάνουν τα δικά τους σχέδια με τα λεφτά. Μια σ

Άρης Βελουχιώτης: η πορεία και το τέλος

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, στις 8 το βράδυ, στο Δημοτικό Σχολείο Σταγιατών, φιλοξενούμε τον Γιάννη Μάγγο, ο οποίος θα μας παρουσιάσει την πορεία και το τέλος του Άρη Βελουχιώτη. Πρόκειται για μια πρωτότυπη οπτικοακουστική παρουσίαση- ντοκιμαντέρ που καταγράφει την πορεία του Άρη Βελουχιώτη και στηρίζεται σε μαρτυρίες πρωταγωνιστών της εποχής. Με φωτογραφίες και σχεδιαγράμματα απεικονίζονται οι τόποι όπου εξελίχθηκαν τα γεγονότα. Το ντοκιμαντέρ επικεντρώνεται κυρίως στις τελευταίες ώρες της ζωής του Άρη και των συντρόφων του και για πρώτη φορά γίνεται σαφές το ακριβές σημείο θανάτου του.