Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η συγγραφέας και μεταφράστρια Αργυρώ Πιπίνη στις Σταγιάτες

Στην τελευταία για φέτος προβολή του Κινηματογραφικού Ιουλίου υποδεχόμαστε τη συγγραφέα και μεταφράστρια Αργυρώ Πιπίνη. Την Τετάρτη 1 Αυγούστου στις 7 το απόγευμα θα συζητήσει με νεαρούς αναγνώστες για την Τρέλα της Αγάπης με οδηγό τα βιβλία της. Πρόκειται για τρεις ιστορίες αγάπης από τον Σαίξπηρ: "Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας", "Ρωμαίος και Ιουλιέτα", "Αγάπης αγώνας άγονος". Σε δάση μαγικά με φίλτρα ερωτικά. Με πονηριές και πείσματα παιδικά. Η αγάπη που ξεπερνάει όλα τα εμπόδια ακόμα και το θάνατο. 
Στις 8:00μμ η Αργυρώ Πιπίνη, μεταφράστρια του βιβλίου Η εφεύρεση του Ούγκο Καμπρέ του Μπράιαν Σέλζνικ (εκδόσεις Πατάκη), θα σχολιάσει την ιστορία του Ούγκο στη λογοτεχνία και τον κινηματογράφο.Ο συγγραφέας εμπνεύστηκε την ιστορία από την αληθινή ζωή του Ζορζ Μελιές, πρωτοπόρου κινηματογραφιστή των αρχών του 20ου αιώνα.
Στις 9:15 θα προβληθεί η ταινία Hugo του Μάρτιν Σκορτσέζε. Δείτε το τρέιλερ της ταινίας.

Από την υπέροχη ιστοσελίδα της Αργυρώς Πιπίνη μεταφέρουμε: Γεννήθηκε στο Αγρίνιο αλλά ζει στην Αθήνα. Σπούδασε νομικά και θέατρο, έχει δουλέψει ως ηθοποιός, διδάσκει υποκριτική σε διάφορες σχολές, κυρίως όμως ασχολείται με το γράψιμο βιβλίων για παιδιά και εφήβους. Επίσης μεταφράζει λογοτεχνία, κείμενα για το θέατρο, παιδικά κι εφηβικά βιβλία. Τα βιβλία της:
 • (2011) Ιστορίες από το Σαίξπηρ: Η τρέλα της αγάπης, Εκδόσεις Πατάκη
 • (2011) Ιστορίες από το Σαίξπηρ:Το παιχνίδι της μεταμφίεσης, Εκδόσεις Πατάκη
 • (2010) Ημερολόγιο 2011: Γυναίκες για πάντα, Μίνωας
 • (2010) Ημερολόγιο 2011: Σαίξπηρ, Το βήμα του χρόνου, Εκδόσεις Πατάκη
 • (2010) Ο Ευγένιος και ο ιερός πάπυρος, Μεταίχμιο
 • (2009) Ημερολόγιο 2010: Μόνο για γυναίκες, Μίνωας
 • (2008) 12 δώρα για τα Χριστούγεννα, Παπαδόπουλος
 • (2008) Άμπρα Κατάμπρα, Χριστούγεννα: Ένα γιορτινό ημερολόγιο, Μίνωας
 • (2008) Λέξεις και χρώματα, τελείες και κόμματα, Παπαδόπουλος
 • (2007) Καληνύχτα και όνειρα γλυκά, Παπαδόπουλος
 • (2007) Μία αγάπη, επτά χρώματα και ένας λύκος, Μεταίχμιο
 • (2006) Η συνωμοσία των κουζινικών, Ελληνικά Γράμματα
 • (2003) Μαξ, ο Τυχερόγατος, Μεταίχμιο
Σας περιμένουμε να τη γνωρίσετε από κοντά στο Κοινοτικό Κέντρο Παράδοσης και Πολιτισμού.
Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογιού Κήπου-μπαξέ

Δελτίο τύπου 10 η Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου-μπαξέ. Το πρόγραμμα της γιορτής Σταγιάτες Πηλίου, 4-5 Μαΐου 2019 Για 10 η   χρονιά η Α.Π.Ο.Δράσης και ο Αιγίλοπας διοργανώνουμε στις Σταγιάτες Πηλίου, το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Μαΐου, τη Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου-Μπαξέ, προσπαθώντας να συμβάλλουμε στη διατήρηση και διάδοση των παραδοσιακών σπόρων και των ντόπιων ποικιλιών και να προωθήσουμε την ιδέα του οικολογικού κήπου. Η υποβάθμιση της ποιότητα ζωής συνδέεται άμεσα με την υποβάθμιση της ποιότητας του νερού, του αέρα, της τροφής , του κλίματος και του περιβάλλοντος γενικότερα. Η γεωργία και η παραγωγή τροφής μετατρέπεται σε αποδέκτη ρύπων αλλά και σε ρυπαντή, ενώ οι λύσεις γίνονται όλο και πιο αυτονόητες αλλά και αναγκαίες. Ο σπόρος ως πηγή ζωή εμπερικλείει τη δύναμη αλλά και την ελπίδα της προοπτικής για το μέλλον. Ο αγώνας μας για τη διατήρηση των βασικών και κοινών αγαθών είναι αδιαπραγμάτευτος και καθημερινός και συνδέεται με

Τετάρτη 17 Αυγούστου: Εφάπαξ του Ν. Ζαπατίνα

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016 στην πλατεία Σταγιατών. Άλλη μια κωμική "απόδραση" στα κινηματογραφικά δρώμενα του καλοκαιριού στις Σταγιάτες. ΕΦΑΠΑΞ του Νίκου Ζαπατίνα κι η υπόθεση έχει ως εξής: Ο Παντελής είναι υπάλληλος στα απορριμματοφόρα του Δήμου από 20 ετών. Η οικογενειακή του ζωή κυκλώνεται από τρεις γυναίκες, τη γυναίκα του Δέσπω, την κόρη του Γωγώ και την πεθερά του Κούλα. Ο Παντελής ό,τι κερδίζει από τη σταθερή δουλειά του και κάποιες περιστασιακές, τα φέρνει όλα στην οικογένεια. Ο ίδιος καταφέρνει να περνά καλά διαβάζοντας ό,τι βιβλία πέφτουν στα χέρια του, απολαμβάνοντας τον πρωινό πατσά στην αγορά με το συνάδελφο Μανόλη, και συζητώντας με τα "κορίτσια της νύχτας" Βάσω και Γιώτα. Η ώρα της συνταξιοδότησης έχει φτάσει πλέον και όλοι περιμένουν το εφάπαξ και κάποια αναδρομικά που φτάνουν στα 10.000.000 δραχμές. Πριν καλά καλά τα πάρει, έχουν αρχίσει να δημιουργούνται εντάσεις αφού σύζυγος και πεθερά κάνουν τα δικά τους σχέδια με τα λεφτά. Μια σ

Άρης Βελουχιώτης: η πορεία και το τέλος

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, στις 8 το βράδυ, στο Δημοτικό Σχολείο Σταγιατών, φιλοξενούμε τον Γιάννη Μάγγο, ο οποίος θα μας παρουσιάσει την πορεία και το τέλος του Άρη Βελουχιώτη. Πρόκειται για μια πρωτότυπη οπτικοακουστική παρουσίαση- ντοκιμαντέρ που καταγράφει την πορεία του Άρη Βελουχιώτη και στηρίζεται σε μαρτυρίες πρωταγωνιστών της εποχής. Με φωτογραφίες και σχεδιαγράμματα απεικονίζονται οι τόποι όπου εξελίχθηκαν τα γεγονότα. Το ντοκιμαντέρ επικεντρώνεται κυρίως στις τελευταίες ώρες της ζωής του Άρη και των συντρόφων του και για πρώτη φορά γίνεται σαφές το ακριβές σημείο θανάτου του.