Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εκδήλωση-Συζήτηση στη Πορταριά την Τετάρτη 6:30μμ

«ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ»
Με πρωτοβουλία της Επιτροπής Κατοίκων Πορταριάς για το νερό, την Τετάρτη 6 Μαρτίου, στις 6:30μμ στην καφετέρια «ΑΝΤΙΚΟ» (στο 2ο πάρκινκ της Πορταριάς) θα γίνει εκδήλωση με θέμα: « Οι επιπτώσεις από την ιδιωτικοποίηση της Υδρευσης και της Άρδευσης»
Στην εκδήλωση θα προβληθούν αποσπάσματα από το ντοκιμαντέρ «Το νερό φέρνει χρήμα» και θα ακολουθήσει συζήτηση για θέματα σχετικά με την ύδρευση και την άρδευση των χωριών του Πηλίου.
Υπενθυμίζεται ότι  στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ αποφασίστηκε η μεταφορά στη ΔΕΥΑΜΒ των τελών και δικαιωμάτων άρδευσης, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της Συντονιστικής Επιτροπής και των τοπικών αγροτικών συλλόγων και συνεταιρισμών οι οποίοι με παρέμβασή τους στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, ζήτησαν την αναβολή της συζήτησης μέχρις ότου υλοποιηθεί η από 24/2/2012 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για σύγκληση ΔΣ με αποκλειστικό θέμα τη διαχείριση των νερών. Επισημάνθηκε στο Δήμαρχο ότι για μια ακόμη φορά αγνοούνται οι τοπικές κοινωνίες και ότι τέτοιες ενέργειες  επιβαρύνουν το ήδη πολύ τεταμένο  κλίμα στα χωριά σε βάρος της ΔΕΥΑΜΒ.
Παράλληλα έγινε γνωστό ότι η καταγραφή και η υδρομέτρηση  των γεωτρήσεων στην περιοχή των Λεχωνίων προχωράει κανονικά, στο πλαίσιο της πολιτικής του απόλυτου ελέγχου των νερών από το κράτος στην πορεία προς την ιδιωτικοποίηση της ύδρευσης και της άρδευσης.
Τα παραπάνω θέματα όπως και η επισκευή και θέση σε κανονική λειτουργία των αυλακιών άρδευσης ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου και η υπόθεση των προστίμων σε όσους δεν συνδεθούν με το δίκτυο αποχέτευσης στα χωριά του πρώην Δήμου Πορταριάς θα αποτελέσουν αντικείμενο της συζήτησης στην εκδήλωση αυτή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογιού Κήπου-μπαξέ

Δελτίο τύπου 10 η Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου-μπαξέ. Το πρόγραμμα της γιορτής Σταγιάτες Πηλίου, 4-5 Μαΐου 2019 Για 10 η   χρονιά η Α.Π.Ο.Δράσης και ο Αιγίλοπας διοργανώνουμε στις Σταγιάτες Πηλίου, το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Μαΐου, τη Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου-Μπαξέ, προσπαθώντας να συμβάλλουμε στη διατήρηση και διάδοση των παραδοσιακών σπόρων και των ντόπιων ποικιλιών και να προωθήσουμε την ιδέα του οικολογικού κήπου. Η υποβάθμιση της ποιότητα ζωής συνδέεται άμεσα με την υποβάθμιση της ποιότητας του νερού, του αέρα, της τροφής , του κλίματος και του περιβάλλοντος γενικότερα. Η γεωργία και η παραγωγή τροφής μετατρέπεται σε αποδέκτη ρύπων αλλά και σε ρυπαντή, ενώ οι λύσεις γίνονται όλο και πιο αυτονόητες αλλά και αναγκαίες. Ο σπόρος ως πηγή ζωή εμπερικλείει τη δύναμη αλλά και την ελπίδα της προοπτικής για το μέλλον. Ο αγώνας μας για τη διατήρηση των βασικών και κοινών αγαθών είναι αδιαπραγμάτευτος και καθημερινός και συνδέεται με

Τετάρτη 17 Αυγούστου: Εφάπαξ του Ν. Ζαπατίνα

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016 στην πλατεία Σταγιατών. Άλλη μια κωμική "απόδραση" στα κινηματογραφικά δρώμενα του καλοκαιριού στις Σταγιάτες. ΕΦΑΠΑΞ του Νίκου Ζαπατίνα κι η υπόθεση έχει ως εξής: Ο Παντελής είναι υπάλληλος στα απορριμματοφόρα του Δήμου από 20 ετών. Η οικογενειακή του ζωή κυκλώνεται από τρεις γυναίκες, τη γυναίκα του Δέσπω, την κόρη του Γωγώ και την πεθερά του Κούλα. Ο Παντελής ό,τι κερδίζει από τη σταθερή δουλειά του και κάποιες περιστασιακές, τα φέρνει όλα στην οικογένεια. Ο ίδιος καταφέρνει να περνά καλά διαβάζοντας ό,τι βιβλία πέφτουν στα χέρια του, απολαμβάνοντας τον πρωινό πατσά στην αγορά με το συνάδελφο Μανόλη, και συζητώντας με τα "κορίτσια της νύχτας" Βάσω και Γιώτα. Η ώρα της συνταξιοδότησης έχει φτάσει πλέον και όλοι περιμένουν το εφάπαξ και κάποια αναδρομικά που φτάνουν στα 10.000.000 δραχμές. Πριν καλά καλά τα πάρει, έχουν αρχίσει να δημιουργούνται εντάσεις αφού σύζυγος και πεθερά κάνουν τα δικά τους σχέδια με τα λεφτά. Μια σ

Άρης Βελουχιώτης: η πορεία και το τέλος

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, στις 8 το βράδυ, στο Δημοτικό Σχολείο Σταγιατών, φιλοξενούμε τον Γιάννη Μάγγο, ο οποίος θα μας παρουσιάσει την πορεία και το τέλος του Άρη Βελουχιώτη. Πρόκειται για μια πρωτότυπη οπτικοακουστική παρουσίαση- ντοκιμαντέρ που καταγράφει την πορεία του Άρη Βελουχιώτη και στηρίζεται σε μαρτυρίες πρωταγωνιστών της εποχής. Με φωτογραφίες και σχεδιαγράμματα απεικονίζονται οι τόποι όπου εξελίχθηκαν τα γεγονότα. Το ντοκιμαντέρ επικεντρώνεται κυρίως στις τελευταίες ώρες της ζωής του Άρη και των συντρόφων του και για πρώτη φορά γίνεται σαφές το ακριβές σημείο θανάτου του.