Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑΡΙΑ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ ΣΕ ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΗ Επιτροπή Κατοίκων Πορταριάς για το νερό οργάνωσε  την Τετάρτη 6 Μαρτίου εκδήλωση συζήτηση με θέμα  «Οι συνέπειες από την  ιδιωτικοποίηση της ύδρευσης και της άρδευσης»  σε κεντρική καφετέρια του χωριού η οποία λόγω αθρόας προσέλευσης εξελίχθηκε σε Λαϊκή Συνέλευση.
Παρόντες ήταν ο Αντιδήμαρχος κ. Ι. Γκουντέλιας και οι τοπικοί εκπρόσωποι της Πορταριάς των Σταγιατών και του Κατηχωρίου καθώς και μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής κατοίκων Πηλιου και κάτοικοι από την Μακρινίτσα.
Η Εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή αποσπασμάτων από το ντοκιμαντέρ «Τα λεφτά φέρνουν χρήμα» που έχει κάνει αίσθηση στην Ευρώπη με τις αποκαλύψεις για τον χρηματισμό πολιτικών, κοινωνικών ακόμη και περιβαλλοντικών φορέων για ιδιωτικοποίηση δημοτικών επιχειρήσεων νερού και την πολιτική του γρήγορου κέρδους που εφαρμόζουν σε βάρος των καταναλωτών και των δικτύων ύδρευσης.
Στη συζήτηση που ακολούθησε εκφράστηκε η άποψη ότι από τις επιλογές  της Δημοτικής αρχής σε ζητήματα του νερού προκύπτει ότι στοχεύει στην ιδιωτικοποίηση της οποίας το έδαφος ετοιμάζει συστηματικά και στην οποία είναι αντίθετες όλες οι τοπικές κοινωνίες του Πηλίου.
Ο κ. Γκουντέλιας προσπάθησε, χωρίς αποτέλεσμα, να πείσει ότι τόσο αυτός όσο και ο Δήμαρχος δεν θέλουν την ιδιωτικοποίηση.
Κάτοικοι του χωριού θεώρησαν απαράδεκτο το γεγονός ότι οι τοπικοί εκπρόσωποι δεν ήταν ενήμεροι για τη επίσκεψη 4 αυτοκινήτων με τα διακριτικά του ΙΓΜΕ στις πηγές της Μάνας πριν από μερικές μέρες. <<Δεν είναι δυνατόν να μπαίνουν στο χωριό μας υπηρεσίες χωρίς να ξέρουμε το λόγο της επίσκεψης>>.
Οι  κάτοικοι εξέφρασαν την έντονη δυσφορία τους για το γεγονός ότι η ΔΕΥΑΜΒ δεν λαβαίνει υπόψη τις προτάσεις που έχουν καταθέσει ως  τώρα σε όλα τα ζητήματα που την αφορούν και ζήτησαν από τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου να διεκδικεί σθεναρά τα ζητήματα που θέτουν.
Για την ύδρευση τόνισαν ότι δεν θα δεχτούν την εγκατάσταση των υδρομετρητών και την χλωρίωση των δεξαμενών χωρίς διαβούλευση και χωρίς να ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες στα νοικοκυριά των χωριών που σχετίζονται με τις κλιματολογικές συνθήκες και τον αγροτικό χαρακτήρα της περιοχής
Για την αποχέτευση ζήτησαν να μην είναι υποχρεωτική η σύνδεση με το αποχετευτικό δίκτυο λόγω οικονομικής αδυναμίας παρότι αναγνωρίζουν τα θετικά  ότης λειτουργίας του δικτύου.
Για την άρδευση ζητούν να ορίζεται ο νεροκράτης από τους κατοίκους, οι οποίοι θα χειρίζονται και την πληρωμή του.
Για όλα αυτά τα ζητήματα κυκλοφόρησε ψήφισμα το οποίο υπόγραψαν δεκάδες κάτοικοι της Πορταριάς.
Στην εκδήλωση ήταν παρόντες και κάτοικοι της Μακρινίτσας οι οποίοι πήραν μέρος στη συζήτηση και εξέφρασαν την επιθυμία να γίνει ανάλογη εκδήλωση στο χωριό τους στο οποίο λείπει παντελώς η σχετική ενημέρωση, το ταχύτερο δυνατό, σε συνεργασία με την Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων Πηλίου και Βόλου.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΒΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ
 Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογιού Κήπου-μπαξέ

Δελτίο τύπου 10 η Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου-μπαξέ. Το πρόγραμμα της γιορτής Σταγιάτες Πηλίου, 4-5 Μαΐου 2019 Για 10 η   χρονιά η Α.Π.Ο.Δράσης και ο Αιγίλοπας διοργανώνουμε στις Σταγιάτες Πηλίου, το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Μαΐου, τη Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου-Μπαξέ, προσπαθώντας να συμβάλλουμε στη διατήρηση και διάδοση των παραδοσιακών σπόρων και των ντόπιων ποικιλιών και να προωθήσουμε την ιδέα του οικολογικού κήπου. Η υποβάθμιση της ποιότητα ζωής συνδέεται άμεσα με την υποβάθμιση της ποιότητας του νερού, του αέρα, της τροφής , του κλίματος και του περιβάλλοντος γενικότερα. Η γεωργία και η παραγωγή τροφής μετατρέπεται σε αποδέκτη ρύπων αλλά και σε ρυπαντή, ενώ οι λύσεις γίνονται όλο και πιο αυτονόητες αλλά και αναγκαίες. Ο σπόρος ως πηγή ζωή εμπερικλείει τη δύναμη αλλά και την ελπίδα της προοπτικής για το μέλλον. Ο αγώνας μας για τη διατήρηση των βασικών και κοινών αγαθών είναι αδιαπραγμάτευτος και καθημερινός και συνδέεται με

Τετάρτη 17 Αυγούστου: Εφάπαξ του Ν. Ζαπατίνα

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016 στην πλατεία Σταγιατών. Άλλη μια κωμική "απόδραση" στα κινηματογραφικά δρώμενα του καλοκαιριού στις Σταγιάτες. ΕΦΑΠΑΞ του Νίκου Ζαπατίνα κι η υπόθεση έχει ως εξής: Ο Παντελής είναι υπάλληλος στα απορριμματοφόρα του Δήμου από 20 ετών. Η οικογενειακή του ζωή κυκλώνεται από τρεις γυναίκες, τη γυναίκα του Δέσπω, την κόρη του Γωγώ και την πεθερά του Κούλα. Ο Παντελής ό,τι κερδίζει από τη σταθερή δουλειά του και κάποιες περιστασιακές, τα φέρνει όλα στην οικογένεια. Ο ίδιος καταφέρνει να περνά καλά διαβάζοντας ό,τι βιβλία πέφτουν στα χέρια του, απολαμβάνοντας τον πρωινό πατσά στην αγορά με το συνάδελφο Μανόλη, και συζητώντας με τα "κορίτσια της νύχτας" Βάσω και Γιώτα. Η ώρα της συνταξιοδότησης έχει φτάσει πλέον και όλοι περιμένουν το εφάπαξ και κάποια αναδρομικά που φτάνουν στα 10.000.000 δραχμές. Πριν καλά καλά τα πάρει, έχουν αρχίσει να δημιουργούνται εντάσεις αφού σύζυγος και πεθερά κάνουν τα δικά τους σχέδια με τα λεφτά. Μια σ

Άρης Βελουχιώτης: η πορεία και το τέλος

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, στις 8 το βράδυ, στο Δημοτικό Σχολείο Σταγιατών, φιλοξενούμε τον Γιάννη Μάγγο, ο οποίος θα μας παρουσιάσει την πορεία και το τέλος του Άρη Βελουχιώτη. Πρόκειται για μια πρωτότυπη οπτικοακουστική παρουσίαση- ντοκιμαντέρ που καταγράφει την πορεία του Άρη Βελουχιώτη και στηρίζεται σε μαρτυρίες πρωταγωνιστών της εποχής. Με φωτογραφίες και σχεδιαγράμματα απεικονίζονται οι τόποι όπου εξελίχθηκαν τα γεγονότα. Το ντοκιμαντέρ επικεντρώνεται κυρίως στις τελευταίες ώρες της ζωής του Άρη και των συντρόφων του και για πρώτη φορά γίνεται σαφές το ακριβές σημείο θανάτου του.