Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΥΠΟΥΛΟ ΚΤΥΠΗΜΑ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ ΒΟΛΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΩΝ ΣΤΑΓΙΑΤΩΝ 
ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ                                    


Παρά τα συμφωνηθέντα ανάμεσα σε επιτροπή κατοίκων των Σταγιατών και τον πρόεδρο του αστικού ΚΤΕΛ στις 12/8/2016 και τις σχετικές ανακοινώσεις της επιχείρησης  μετά από ένα ακριβώς μήνα  στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, 3 από τα 5 δρομολόγια καρατομήθηκαν για να μείνουν μόνο το πρωινό των 8:00 και το μεσημεριανό των 13:55 από Βόλο.
Καλούνται έτσι οι γονείς να αναλάβουν την μετακίνηση των παιδιών στα σχολεία και τις απογευματινές εξωσχολικές δραστηριότητες ενώ άλλοι να κατεβαίνουν στην πόλη με το πρωινό  και  να βολοδέρνουν άσκοπα  με ότι αυτό συνεπάγεται βιολογικά και οικονομικά, μέχρι να πάρουν το μεσημεριανό λεωφορείο της επιστροφής.
Υπάρχoυν βέβαια τα δύο δρομολόγια των 10:15 και 4:45 από Βόλο για ΚΑΤΗΧΩΡΙ-ΣΤΑΓΙΑΤΕΣ που όμως δεν μπαίνουν στο χωριό μας! Όταν για να κερδίσουν χρόνο οι Σταγιατιώτες  τα χρησιμοποιούν αναγκάζονται να περπατούν για πάνω από 40΄, για να διανύσουν την απόσταση από τον προφήτη Ηλία μέχρι την πλατεία του χωριού ή αντίστροφα, μέσα σε  αντίξοες συνήθως καιρικές συνθήκες.
Αβάστακτη η εικόνα υπέργηρων ανθρώπων να ταλαιπωρούνται περπατώντας φορτωμένοι πράγματα και μαθητών να παίρνουν τα μονοπάτια για να κατέβουν τις απογευματινές ώρες στην πόλη για φροντιστήρια, αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.
Η απαράδεκτη στάση του Αστικού ΚΤΕΛ, αποκτά μεγαλύτερη διάσταση και  δείχνει ανευθυνότητα, ασέβεια στον κόσμο του χωριού και πολιτική ανηθικότητα,  αν λάβει κανείς υπόψη του:
·         Την διαφημιστική καμπάνια που κάναμε πέρσι το φθινόπωρο στο χωριό με αφίσες, πανό και συζητήσεις για την μετακίνηση με τα αστικό λεωφορείο και τα θετικά αποτελέσματα που είχαμε
·         Τη ναύλωση αστικών λεωφορείων για ημερήσιες σχολικές εκδρομές στο χωριό μας μετά από την ανάδειξη των μονοπατιών, του μουσείου και άλλων χώρων με πολιτιστικό και περιβαλλοντικό περιεχόμενο, με δουλειά και έξοδα αποκλειστικά των κατοίκων.
·         Την προτροπή σε ενημερωτικά φυλλάδια που μοιράζονται σε περιπατητές και επισκέπτες του χωριού, Έλληνες και ξένους, να συνδυάζουν διαδρομές και επισκέψεις με τα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ.
Η  πρωτόγνωρη, αυθόρμητη και ανιδιοτελή  δράση μας υπέρ του Αστικού ΚΤΕΛ,  όχι μόνον δεν αναγνωρίστηκε αλλά  τιμωρήθηκε εκκωφαντικά . Οι Σταγιάτες είναι το μοναδικό χωριό στη γραμμή «4» στο οποίο ο πρόεδρος και η επιχείρηση που διοικεί, γυρίζει αδικαιολόγητα την πλάτη.

Από την πλευρά μας, ως Α.Π.Ο.Δράσης, ζητάμε να μπει σε εφαρμογή το συντομότερο η συμφωνία της 12/8/2016 και να δρομολογηθούν τα υπόλοιπα τρία λεωφορεία. Τίποτα περισσότερο ή λιγότερο. Διαφορετικά θα αναλάβουμε δράση για την ανάδειξη του αντικοινωνικού χαρακτήρα του Αστικού ΚΤΕΛ, όπως τον βιώνουμε καθημερινά.
Ο εμπαιγμός των κατοίκων του χωριού μας, αποτελεί μια πρώτης τάξης τροφή για σκέψη  για το  τι μας περιμένει στο μέλλον, με το ξεπούλημα των φυσικών αγαθών και των δημόσιων υπηρεσιών στους ιδιώτες επενδυτές  οι οποίοι βάζουν  το κέρδος πάνω από τον άνθρωπο.

22/9/2016

Α.Π.Ο.Δράσης

apodrasistagiates.blogspot.com

fb: ΑπΟ Δράσης

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογιού Κήπου-μπαξέ

Δελτίο τύπου 10 η Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου-μπαξέ. Το πρόγραμμα της γιορτής Σταγιάτες Πηλίου, 4-5 Μαΐου 2019 Για 10 η   χρονιά η Α.Π.Ο.Δράσης και ο Αιγίλοπας διοργανώνουμε στις Σταγιάτες Πηλίου, το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Μαΐου, τη Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου-Μπαξέ, προσπαθώντας να συμβάλλουμε στη διατήρηση και διάδοση των παραδοσιακών σπόρων και των ντόπιων ποικιλιών και να προωθήσουμε την ιδέα του οικολογικού κήπου. Η υποβάθμιση της ποιότητα ζωής συνδέεται άμεσα με την υποβάθμιση της ποιότητας του νερού, του αέρα, της τροφής , του κλίματος και του περιβάλλοντος γενικότερα. Η γεωργία και η παραγωγή τροφής μετατρέπεται σε αποδέκτη ρύπων αλλά και σε ρυπαντή, ενώ οι λύσεις γίνονται όλο και πιο αυτονόητες αλλά και αναγκαίες. Ο σπόρος ως πηγή ζωή εμπερικλείει τη δύναμη αλλά και την ελπίδα της προοπτικής για το μέλλον. Ο αγώνας μας για τη διατήρηση των βασικών και κοινών αγαθών είναι αδιαπραγμάτευτος και καθημερινός και συνδέεται με

Τετάρτη 17 Αυγούστου: Εφάπαξ του Ν. Ζαπατίνα

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016 στην πλατεία Σταγιατών. Άλλη μια κωμική "απόδραση" στα κινηματογραφικά δρώμενα του καλοκαιριού στις Σταγιάτες. ΕΦΑΠΑΞ του Νίκου Ζαπατίνα κι η υπόθεση έχει ως εξής: Ο Παντελής είναι υπάλληλος στα απορριμματοφόρα του Δήμου από 20 ετών. Η οικογενειακή του ζωή κυκλώνεται από τρεις γυναίκες, τη γυναίκα του Δέσπω, την κόρη του Γωγώ και την πεθερά του Κούλα. Ο Παντελής ό,τι κερδίζει από τη σταθερή δουλειά του και κάποιες περιστασιακές, τα φέρνει όλα στην οικογένεια. Ο ίδιος καταφέρνει να περνά καλά διαβάζοντας ό,τι βιβλία πέφτουν στα χέρια του, απολαμβάνοντας τον πρωινό πατσά στην αγορά με το συνάδελφο Μανόλη, και συζητώντας με τα "κορίτσια της νύχτας" Βάσω και Γιώτα. Η ώρα της συνταξιοδότησης έχει φτάσει πλέον και όλοι περιμένουν το εφάπαξ και κάποια αναδρομικά που φτάνουν στα 10.000.000 δραχμές. Πριν καλά καλά τα πάρει, έχουν αρχίσει να δημιουργούνται εντάσεις αφού σύζυγος και πεθερά κάνουν τα δικά τους σχέδια με τα λεφτά. Μια σ

Άρης Βελουχιώτης: η πορεία και το τέλος

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, στις 8 το βράδυ, στο Δημοτικό Σχολείο Σταγιατών, φιλοξενούμε τον Γιάννη Μάγγο, ο οποίος θα μας παρουσιάσει την πορεία και το τέλος του Άρη Βελουχιώτη. Πρόκειται για μια πρωτότυπη οπτικοακουστική παρουσίαση- ντοκιμαντέρ που καταγράφει την πορεία του Άρη Βελουχιώτη και στηρίζεται σε μαρτυρίες πρωταγωνιστών της εποχής. Με φωτογραφίες και σχεδιαγράμματα απεικονίζονται οι τόποι όπου εξελίχθηκαν τα γεγονότα. Το ντοκιμαντέρ επικεντρώνεται κυρίως στις τελευταίες ώρες της ζωής του Άρη και των συντρόφων του και για πρώτη φορά γίνεται σαφές το ακριβές σημείο θανάτου του.